Evergood lesker amerikanere på Norsk Høstfest

Nordmann utenfor Norge?

Jenter i folkedrakt som spiser is
Foto: Norsk Høstfest

Hver høst arrangeres Norsk Høstfest som finner sted i Minot i North Dakota, og festen varer i tre hele dager til ende. Og der hvor nordmenn og skandinaver forøvrig samles, må det selvsagt serveres kaffe av beste merke. Derfor er da også Evergood tydelig til stede på høstfesten. Det norske kokketeamet som skal sørge for norske spesialiteter til de besøkende er allerede ankommet, og lokale lefse- og kakebakere er i full sving.

Enormt populær

Men hva er så «Norsk Høstfest»? Det hele startet i 1978 hvor en gruppe norsk-amerikanere ønsket å feire sine norske røtter. Arrangementet ble rast populært, og ble snart utvidet til også å omfatte de andre skandinaviske landene. Nå har hvert land sin egen paviljong hvor man kan oppleve alt fra kunst og håndverk til ulike kulturarrangementer.

Antallet besøkende har økt år for år, og trekker flere titusener som ønsker å oppleve norsk og skandinavisk kultur og folklore. «Norsk Høstfest» er etter hvert blitt det største arrangementet av sitt slag i Amerika.

Evergood, lutefisk og vikingleker

De norske kokkene sørger for menyen på festens gourmet-restaurant. I tillegg finnes det er rekke mindre spisesteder som tilbyr alle mulige skandinaviske spesialiteter, fra svenske kjøttboller og dansk flæskesteg til lutefisk. Og når du er god og mett og rusler rundt med en kopp Evergood i hånden, kan du oppleve hardingfelespill, veving, øksesmiing og vikingleker. Og selvsagt kan du kjøpe vikinghjelmer og andre remedier som du sikkert kan bruke på de mange konsertene og dansetilstelningene som finner sted disse dagene.

Bjøro Håland

Av de mange artistene som kommer, har vi lyst til å trekke frem Bjøro Håland. Ingen andre artister har opptrådt like mange ganger på høstfesten som ham. Allerede i 1982 var han på plass, og han har vært med hver gang siden da. Og selvfølgelig skal han få en god kopp Evergood eller to om han ønsker det!

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring