Kaffe løfter iskrem til nye høyder
17. mai markerte for alvor startskuddet for is-sesongen. Iskrem er godt alene, men sammen med kaffe smaker den om mulig enda bedre.

17. mai markerte for alvor startskuddet for is-sesongen. Iskrem er godt alene, men sammen med kaffe smaker den om mulig enda bedre.
Kaffe kan for eksempel drikkes ved siden av isen – enten det er snakk om iskrem i form av kuleis eller pinneis. Du kan gå for «vanlig» vaniljeis eller prøve en av de mange spennende smaksvariantene som finnes på markedet. Er du glad i kaffe, er det ikke utenkelig at iskrem med kaffesmak kan bli en ny favoritt. Deilig kaffesmak i både fast og flytende form – mhmm!
En annen måte å forene kaffe og iskrem på, er å bruke kaffen som en slags saus. En kjent variant av denne kombinasjonen kalles for affogato, og er en utrolig lettvint dessert – faktisk blir den omtalt som verdens enkleste dessert. At affogato samtidig smaker himmelsk, vitner om hvor utsøkt kombinasjonen kaffe og iskrem er. Affogato betyr «druknet» på italiensk – formålet er nemlig å drukne iskremen i kaffe.
Legg så mange iskremkuler som du har lyst på i et glass eller i en skål. I denne oppskriften er det i utgangspunktet vaniljeis som gjelder, men det er ingenting i veien for å eksperimentere. Så lenge både kaffen og isen er av kvalitet, er du nærmest garantert et vellykket resultat. Deretter heller du over varm ferskbrygget kaffe. I Italia er det espresso som brukes, men en mørkbrent kaffe passer også utmerket. Kaffen bør nemlig være ganske sterk, slik at kaffesmaken ikke drukner!
Hvis du vil gjøre en god dessert enda bedre, kan du tilføre litt krønsj i form av for eksempel revet sjokolade, ristede nøtter eller kjeks; gjerne en italiensk variant som amaretti eller biscotti.
Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.
Vår personvernerklæring