Kaffe med glitter – en helseskadelig trend?

Den nye har kaffetrenden glimtet til; melkebaserte kaffedrikker dekorert med masse glitter. Glitterkaffen har fått mye oppmerksomhet i sosiale medier, og føyer seg således inn i trenden med Instagram-vennlig mat og drikke.

Glitterkaffe
Skjermdump fra Instagram

Glitter og regnbuefarger har nemlig dukket opp som dekor på både mat og drikke den senere tiden. Og kaffe med glitter er visstnok blitt en hit! De første «diamant-cappuccinoene» skal ha blitt observert hos kaffekjeden Coffee by Di Bella i Mumbai. Siden den gang har kaffebarer flere steder i verden fulgt opp trenden. Det melder dailycoffeenews.com.

Et Instagram-søk på emneknaggen «glittercoffee» viser en rekke eksempler på glitrende kaffedrikker, og det er ingen tvil om at glitteret gjør kaffen svært fotovennlig, om enn ikke nevneverdig naturlig.

Eksperter fraråder kaffe med glitter

Coffee by Di Bella hevder at glitteret de bruker, er laget av helt ufarlig sukker som er farget. Vanlig sukker ville imidlertid ikke gitt en like stor visuell effekt. Sukkeret ville dessuten løst seg opp i kaffen etter nokså kort tid. Det gjør ikke den omtalte glitterdekoren. Flere påstår derfor at det må være et glitter kalt «disco dust» som benyttes. Dette brukes som dekor i matlaging, og er derfor ikke giftig, men det er heller ikke ment for å spises.

Det er nemlig en avgjørende forskjell mellom «ikke giftig»/«food contact safe» og «spiselig». Amerikanske myndigheter (Food and Drug Administration) har faktisk rådet bakere til å fjerne all glitterdekor fra sine produkter, med mindre det er klassifisert som spiselig.

Det er ikke gull alt som glitrer

Forskere har endatil påpekt at disco dust er laget av miljøfarlig plast, som heller ikke kroppen er i stand til å bryte ned. På bakgrunn av dette, har flere uttalt at glitterkaffen bør forbli i koppen, snarere enn i kroppen.

Denne saken aktualiserer ordtaket om at det er ikke gull alt som glimter.

Men hva gjør vel det, når kaffe i seg selv er svart gull!

Trenger du hjelp til å finne en god kaffeløsning?

Legg inn postnummeret til din virksomhet, så finner vi riktig kontaktperson eller se alle kontakter

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring