Matcha latte – slik lager du den!

Matcha kommer fra den tradisjonelle seremoni-teen i Japan og er egentlig pulverisert grønn te. Den er proppfull av antioksidanter og gir en aldri så liten ''boost'' i hverdagen.

Matcha latte i stettglass på trefjøl

Hva annet kan gi deg en ''boost''? Jo, kaffe! Så hvorfor ikke kombinere de to ingrediensene og lage en matcha latte med kaffe. Oppskriften er super enkel og kan lages på 1-2-3. Perfekt start på dagen eller som en liten oppkvikker utpå ettermiddagen, men kan med fordel også inntas før trening som en naturlig kick før du kjører igang. Du kan enten lage den kald eller varm, alt etter hva du måtte ønske.

Ingredienser til matcha latte:

  • 1 ts matcha pulver
  • 2,5 dl valgfri melk eller plantebasertmelk, gjerne mandelmelk
  • 1 - 2 ts honning eller agavesirup (prøv deg frem utifra hvor søt du vil ha den)
  • 1 shot espresso eller sterk kaffe (utgjør ca. 25-30 ml) Vi kan anbefale Kalossi Blend Espresso!

Slik gjør du:

Iced matcha latte:

  • Bland matcha pulver, honning/agavesirup og melk sammen i en liten bolle. Du kan gjerne bruke en bambusvisp eller en liten håndholdt melkeskummer.
  • Fyll et glass med isbiter og hell matchablandingen over.
  • Topp med en avkjølt espresso og rør forsiktig om.

Varm matcha latte

  • Varm melken, ikke varmere enn 80 °C.
  • Bland matcha pulver, honning/agavesirup og melk sammen i en liten bolle. Du kan gjerne bruke en bambusvisp eller en liten håndholdt melkeskummer.
  • Hell matchablandingen i et glass/kopp.
  • Topp med en espresso og rør forsiktig om.

Velbekomme!

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring