Kaffe på tur er viktig for DNTs nye generalsekretær

Å overta som generalsekretær i jubileumsåret er som om det skulle være julaften hver eneste dag, beskriver Dag Terje Klarp Solvang.

Dag Terje Solvang i DNT
Foto: DNT v/Marius Dalseg Sætre

Solvang overtok stillingen som generalsekretær i DNT ( Den Norske Turistforening) etter Nils Øveraas.

– Det er med stor ydmykhet jeg får overta etter flinke folk, i en organisasjon som i 150 år har betydd så mye for så mange. Det er stadig nye oppgaver, og det er ikke en dag uten en barnslig glede over å få jobbe med det jeg gjør. Vi er nær ved å runde en million frivilligtimer i år; det tilsvarer en bedrift på 500 årsverk. Det blir jeg rørt av. Og det er først og fremst våre 57 fantastisk flinke medlemsforeninger over hele landet som organiserer og gjennomfører dette. Uten frivilligheten stopper Norge!

Den beste kaffen han kan få, lages på en gammel og velbrukt kaffekjele, mener DNTs nye generalsekretær

Stein med DNT-logo i fjellet
Foto: DNT v/Marius Dalseg Sætre

Kaffe gir trivsel ute og inne

– DNT inngikk et samarbeid med NorgesGruppen i 2016, og fikk samtidig ALI Kaffe som turpartner. I tillegg til å få flere på tur, ble det satt et mål om garantert god kaffe på alle DNTs betjente og ubetjente hytter. Hvordan er ditt eget forhold til kaffe på tur?

– Kaffe er svært ofte en av de viktigste trivselsfaktorene på tur, enten jeg er på en hytte, i et telt eller utendørs. Jeg har en kaffekjele jeg bruker på bål og på primus. Den er gammel og godt brukt – men det blir aldri bedre kaffe enn på den. Kaffe er det jeg gleder meg til når jeg våkner, det er en viktig del av ethvert måltid, og ikke minst som en avslutning på en lang dag, sier han.

– Livet er best på tur og spesielt i kombinasjon med god mat!

Kulinariske muligheter på DNT-hytter

Solvang har matfaglig bakgrunn fra yrkeslivet, og forteller at mat og drikke har vært en del av livet så lenge han kan huske.

– Hva synes du om mat- og drikketilbudet på DNT-hyttene?

– I sum synes jeg det er et godt utvalg som gir mange muligheter. Tar du med deg noen tørre ingredienser eller andre krydder, som for eksempel tørket sopp og einebær, kan en boks med joikakaker enkelt bli en større kulinarisk opplevelse!

– Vi jobber for øvrig med et prosjekt hvor målet er å få mer lokalmat på menyen.

Turkatalog ble suksess

Solvang forteller at DNT gleder seg til å fortsette det gode samarbeidet med NorgesGruppen og ALI Kaffe. Og ikke minst oppfordre enda flere til å komme seg ut på tur.

– Samarbeidet er kjempeviktig for oss, og har gitt gode resultater.

– I anledning jubileumsåret ble det laget en egen turkatalog gjennom et samarbeid mellom DNT og Kiwi. I katalogen, som hadde et opplag på 200 000, er det omtalt 150 ulike turalternativer. Katalogen kunne hentes gratis i alle Kiwi-butikker, og hadde derfor potensial til å nå ut til nye grupper. Hvordan gikk det?

– Katalogen har blitt svært godt mottatt – og vi traff langt bredere enn forventet. Spesielt viktig er det å nå dem som vi sjelden treffer med annen kommunikasjon, de som ikke kjenner tilbudet vårt. Så med denne katalogen kan vi vise hvilke muligheter som finnes for friluftslivsgleder i eget nærmiljø.

– Vi ser frem til å ta med oss de gode erfaringene fra dette året inn i distribusjonen av neste års turkatalog. Jeg håper vi klarer å treffe like bredt – om ikke enda bredere, sier Dag Terje Klarp Solvang.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring