Øk jule- omsetningen med riktig meny!

Mange gjester er ikke fornøyd med kaffen de får servert.

Kaffekopp og sløyfe

Ole Wiggo Lian, Key Account manager i JOH. JOHANNSON KAFFE, deler sine beste tips til kaffeservering i juletiden.

1. Ha en egen kaffemeny

– De som har fagkunnskap om kaffe selger mye mer, forteller Ole Wiggo. Ingen produkter har så god bruttofortjeneste som kaffe. Det er viktig at de ansatte vet hva slags kaffe de serverer, og ikke må sjekke det når gjesten spør. Ha gjerne en kaffemeny, slik at gjesten selv kan velge. Ta utgangspunktet i hva gjestene spør etter når du lager menyen. Mange ønsker å betale godt for kvalitetskaffe.

2. Server god kaffe 

-Ikke la kaffen bli stående i kolben da oksygen ødelegger kaffearomaen, forklarer Ole Wiggo. Den kan helles på en kanne, men bør da max stå i 30 minutter før den serveres. Kaffen må være riktig dosert i forhold til mengden vann, og kontakttiden mellom kaffe og vann skal være 4-6 minutter når den traktes. Ved å følge standard regler fra Norsk kaffeinformasjon og bruke godkjent utstyr kommer man langt.

3. Server riktig kaffe

– Etter en middag med mye smaker kan man ikke servere en lunken vanlig kaffe. Da skal den være kraftigere slik at den kan hamle opp med de andre smakene, presiserer Ole Wiggo. Evergood dark roast eller en kaffe fra Coffee of the world-serien med hele bønner passer utmerket etter en god middag. I presskanne kan man lage fantastisk god kaffe som passer veldig godt inn, særlig med det nye presskannefilteret slik at man unngår grut i kaffen. Hvis muligheten for å kverne kaffen er tilstede, så skaper dette en enda bedre og ferskere aroma.

4. Tjen mer penger på kaffe

– Tenk bare på forskjellen mellom det å selge en kanne istedenfor en kopp med kaffe til en gjest! Det gir et betydelig kronebeløp i merverdi. Men da må man også ha en meny som tilbyr dette, understreker Ole Wiggo. Det ligger mye penger i god kaffe.

5. Lag en god Irish Coffee

– Jeg var nysgjerrig på hvordan en ekte Irish coffee lages, og oppsøkte baristaen Tom Stafford som driver stedet Twisted Pepper i Dublin. Av kaffekjennere karakteriseres dette som den beste kaffebaren i Irland, og her fikk jeg både den originale oppskriften på Irish coffee og historien om hvordan denne drikken oppsto, forteller Ole Wiggo.
Noe av det viktigste er selvfølgelig å bruke irsk whisky. Det gir flere muligheter, men Tom bruker bare Teeling Single Malt! Han var også nøye på at du skal bruke vanlig, hvitt sukker – ikke brunt fordi det gir en mer karamellaktig smak. Mengdemålet er 2 teskjeer. Og så må du forvarme glassene! Ha i sukker, 4 cl whisky og kaffe til 2 cm under kanten. Så rører du godt rundt til sukkeret er oppløst. Så topper du dette med tykk og god krem som helles på forsiktig. Den skal ligge som et lokk over kaffen, uten å blande seg.  Så kan du nyte din Irish coffee – uten sugerør!

Husk at kaffe er ikke bare kaffe. Det er ofte undervurdert hvor mye kaffeopplevelsen betyr for gjestene dine. Kaffen er gjerne det siste som blir servert, og er den dårlig er det den opplevelsen gjesten sitter igjen med når de forlater ditt serveringssted. 

Trenger du hjelp til å finne en god kaffeløsning?

Legg inn postnummeret til din virksomhet, så finner vi riktig kontaktperson eller se alle kontakter

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring