Slik lykkes du med turkaffen

Mulighetene for tilbereding av turkaffe er mange, og de fleste har allerede preferanser. Mens noen sverger til kokekaffe på bål eller primus, velger andre aeropress eller andre bryggemetoder som ikke krever altfor mye utstyr.

dame ved telt og vann
Ut på tur med god kaffe i sekken!

Her guider vi deg gjennom de mest vanlige bryggemetodene for turkaffen, slik at du enkelt kan lykkes med god kaffe på turen.

Kokekaffe

Kokekaffe er for mange den ultimate turkaffen, laget på enten bål eller primus. For å lykkes med god kokekaffe er det først og fremst viktig å ha med kokmalt ALI Kaffe i sekken. I tillegg til kokmalt kaffe trenger du en kaffekjele, vann og noe å røre med. Husk at kaffen ikke skal koke mens du venter, kun trekke. Derfor kan det være lurt å ta kjelen av varmen mens du venter på at kaffen blir klar. 

kaffe på bål
Nykokt kaffe rett fra bålet!

Presskanne

Er det mange som skal nyte kaffe på tur, så kan det være fint å ha med en bryggemetode som lager mange kopper på en gang – da er presskanne et bra alternativ. Bare pass på at den er beskyttet i sekken så ikke glassbeholderen sprekker. I tillegg til presskannen trenger du bare vann og kokmalt ALI Kaffe. Pass på å røre kaffen inn i vannet, og la kaffen trekke i minst 8 minutter før du trykker stempelet ned.

Presskanne kaffe ute
Ikke alle tenker over det, men presskanne på tur er ganske smart!

Aeropress

Aeropress er en ganske nyoppfunnet bryggemetode som lager veldig god kaffe. Aeropressen tar liten plass i sekken, er laget av herdet plast og trenger kun et lite filter i tillegg til plastbeholderen.

For å lykkes med aeropress, trenger du finmalt ALI Kaffe. Ta gjerne med en måleskje for å beregne riktig mengde. Du trenger ca. 17 gram kaffe til en 250 ml kopp, det er ca. 1,5 måleskje med kaffe. Bruk ferdigkokt vann fra termos eller kok opp vann rett i forkant. Aeropress-kaffen trenger kun å trekke i ca. 20 sekunder før du kan presse kaffen ut.

Aeropress er en enkel å rask måte å lage kaffe på tur!

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring