ALI Sommerkaffe

Årets nyhet på kaffefronten er ALI Sommerkaffe – en lett sommerkaffe som kan nytes hele dagen, og som gir en oppkvikkende effekt. 

ALI Sommerkaffe rosa og grønn pose

ALI Sommerkaffe er en såkalt single estate, som betyr at alle kaffebønnene kommer fra samme gård, plantasjen Veloso, som ligger i Cerrado Mineiro Region i Brasil.  Den er kun blitt produsert i et begrenset opplag, en i grønn for KIWI og en i rosa for Sommervibber-serien hos SPAR. 

ALIs nye sommerkaffe kan du nyte dagen lang

Dette er en lett sommerkaffe som kan drikkes hele dagen, og som gir en oppkvikkende effekt. Kaffen har en god fylde, er mild og rund i smaken med noe hint av frukt og fin sødme. Rett og slett en perfekt kaffe for sommeren! Hva med å prøve den som en cold brew med isbiter for en ekstra avkjølende drikk?

Fra samme gård 

Alt innholdet i en ALI Sommerkaffe-pose består nemlig av arabica-bønner som kommer fra en og samme gård, såkalt single estate. Kaffeplantasjen ligger i Cerrado Mineiro Region i Brasil, et område som er veldig tørt. Ved hjelp av vannings- og næringssystemer i verdensklasse, dyrkes det frem kaffebønner med høy kvalitet.  

Da sommerkaffen skulle lages startet det hele med prøver fra akkurat denne gården. Det er noe eget og spesielt med å kunne lage en single estate kaffe, og prøvene fra denne kaffeplantasjen passet perfekt med smaksprofilen vi var ute etter. Kaffebønnene fra denne gården er såklart kun arabica bønner av beste kvalitet.

En kaffe består vanligvis av en blanding av flere typer kaffebønner, for å få til samme gode, runde smak. Da vi skulle lage sommerkaffen var ikke dette nødvendig, for kvaliteten og smaken på bønnene fra Veloso var allerede det vi var på utkikk etter til en perfekt til en sommerkaffe.

Blir håndplukket 

I Veloso er det kaffeproduserende området faktisk større enn hele Moss kommune, og gården har kilometervis med busker fulle av kaffebær. Noe som må sies å være et ganske praktfullt syn.

Når det er tid for innhøsting blir alle kaffebærene håndplukket, men kun fra planter som er under fire år gamle. En av årsakene til at kaffebærene blir håndplukket er fordi en og samme gren på en kaffebusk kan bære både røde modne bær, grønne umodne bær og sorte tørre bær. Riktig nok finnes det sorteringsmetoder som sørger fo rå fjerne en stor andel av de umodne bærene, men det er bare selektivt håndplukking som sikrer den beste sorteringen.

Fargen på bærene sier noe om hvilken smak kaffen vil få. Den beste kvaliteten får man dersom man kun benytter seg av de røde, modne bærene. For å få ca. 1 kilo kaffe trengs det 4000-5000 kaffebær!

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring