ALI Kaffe kurerer gruff

ALI Kaffe ble lansert allerede i 1960, og ble fort en populær kvalitetskaffe. Den har vært elsket av tre generasjoner, for sin gode smak og fine aroma.

Rød ALI kaffekopp

Siden lanseringen er ALI Kaffe blitt synonymt med «…kurerer gruff», et slagord som spiller på den oppkvikkende, nærmest helbredende virkningen til kaffe. Ordet «gruff» var i utgangspunktet et konstruert begrep om følelser som trøtthet, stress og ubehag. Siden har begrepet blitt «allemannseie», og gruff er i dag et ord man finner i Bokmålsordboka/Nynorskordboka.

ALI Kaffe er en blanding av Arabica-bønner fra Mellom- og Sør-Amerika med hovedvekt på Brasil. Arabica-kaffen anses som overlegen i smak og kvalitet, slik at du får en god smaksopplevelse mens du kvikner til.

Gruff (av grue og uff) noe ubehagelig, uønsket, slagg, grums (i overført betydning)

Hentet fra Bokmålsordboka

ALI Kaffe er en favoritt for mange, og for å kunne tilfredsstille så mange som mulig finnes ALI Kaffe i flere forskjellige varianter. Den finnes også tilpasset flere forskjellige tilberedningsmetoder - for at du skal finne din favoritt. Så hvordan du kurerer gruff, er opp til deg!

Les mer om de forskjellige variantene her:

ALI Original

ALI Original består av utvalgte Arabica-bønner fra Brasil og Colombia. Kaffeområdet Minas Gerais i Brasil ligger 1 000-1 600 m.o.h., med et jordsmonn og klima perfekt for kaffedyrking.

For å få fram den perfekte balansen mellom god fylde, fin aroma og lett syrlighet, kombinerer vi med nøye utvalgte kaffebønner fra Colombia. Områdene i Colombia, Antioqwa, Caldas, Huila og Tolima ligger hele 1 500-1 800 m.o.h.

Kaffebønner som er dyrket på disse høydene trenger en lengre modningstid, slik smaken i kaffebønnene får utviklet seg. Modningstiden bidrar til at vi får fram den gode smaken som kjennetegner ALI Kaffe.

ALI Original har en oppkvikkende effekt, samtidig som den er rund og mild, med god fylde og fin aroma.

ALI Mørkbrent

Som den originale, består ALI Mørkbrent også av kaffebønner fra Brasil og Colombia, men den inneholder også kaffebønner fra Honduras.

På grunn av noe lengre brenningstid enn ALI Original, har man fått frem en smak som mange vil karakterisere som en typisk kontinental kaffesmak som oppleves kraftigere enn den originale.

ALI Mørkbrent er også litt bittersøt og har en relativt kraftig smak og aroma.

ALI Frokostkaffe

ALI Frokostkaffe en ekstra oppkvikkende variant av ALI Kaffe – en perfekt start på dagen for deg som er alt annet enn en morgenfugl. Kaffe er en selvfølgelig del av frokosten for mange, og blandingen av kaffebønner som er brukt i ALI Frokostkaffe, har et litt høyere koffeininnhold enn de andre ALI-variantene.

Blandingen består hovedsakelig av kaffe fra Mellom- og Sør-Amerika – og har en ekstra kraftig og god smak.

Har du lyst til å lese mer om
hvorfor kurerer ALI Kaffe gruff?

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring