Vinn et frisbeegolf-sett!

Hva er frisbeegolf?

Frisbeegolfens prinsipper er enkle, man skal kaste en frisbee fra A til B og prøve å bruke så få kast som mulig. Det ligner mye på vanlig golf men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull. Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen ligger, helt til frisbeen ligger i kurven. Man noterer antall kast og går videre til neste «hull». En bane består som oftest av 9 eller 18 hull.

Utfordringene er å kontrollere frisbeens svevekurve mot banens hindere og vanskeligheter. Banens vanskeligheter består til dels av hullets lengde og hindringer i form av trær, vann, buskas og høydeforskjeller. Når det blåser vil vinden gjøre det enda mer utfordrende og spennende.

Utstyret

Man bruker spesielle frisbeer som er ganske små, harde og tunge i forhold til vanlige sendeplater. En slik golf-frisbee kalles ofte for en disk og man bruker forskjellige disker til forskjellige kast. Noen disker går lengre enn andre men er vanskeligere å kontrollere. Noen disker går høyre, noen går venstre og noen går rett fram. Det finnes «drivere» for å kaste langt og «midrange» for å kaste litt kortere men med mer kontroll. I tillegg brukes egne «puttere» som man kaster på kurven med. Puttere er ofte litt rundere og mykere og går rettere enn andre disker. Diskene lages i mange forskjellige plasttyper og farger. De aller fleste golfdisker veier 160-180 gram og koster 100-150 kroner. I Norge får man kjøpt slike disker hos SuneSport eller på de største sportsbutikk kjedene.

Kurven man kaster på er en metallkonstruksjon bestående av en rund kurv og med kjetting som henger over kurven. Kjettingen bremser opp disken slik at den faller ned i kurven. Kurvene er festet godt ned i bakken på alle etablerte baner men det finnes også portable kurver som står på stativ og som kan brettes sammen for enkelt å kunne fraktes.

Du kan lese mer om frisbeegolf her: Hva er frisbeegolf? – Frisbeegolf Norge

UDisc APP

UDisc App 'en er laget av frisbeegolfere for frisbeegolfere og lar deg raskt og enkelt notere poeng, finne baner, se din statistikk, måle kastene dine og mye mer. Bli med hundretusener av spillere som bruker UDisc til å forbedre sin opplevelse av frisbeegolf.

Konkurranse!

Nå har du sjansen til å vinne din egen frisbeegolfkurv med 3 stk. disker!

Alt du trenger å gjøre er å ta med deg og drikke en god kopp med ALI Kaffe på din neste frisbeegolf-runde - ta et bilde og, merke det med #friluftsbarista og legg det det ut på Instagram.

Vinner blir kåret 10. juni 2024 og vil få beskjed via Instagram.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring