Farmers

Weducer-koppen gir take away-kaffe med god samvittighet

Mange setter pris på å kunne drikke kaffe mens de er på farten, men det er ikke bærekraftig med alle engangskoppene som havner i søpla hver eneste dag. Weducer er navnet på en ny kopp som er både praktisk og miljøvennlig.

WEDUCER miljøvennlig kaffekopp
Foto: Kaffeeform

Weducer er laget av nedbrytbare materialer, inkludert 40 prosent kaffegrut, hvilket gir den et hint av kaffelukt. En perfekt kopp for kaffe med andre ord! Koppen har dessuten en lav vekt, og er dermed lett å bære med seg. Designet minner om en hvilken som helst take away-kopp.

Weducer har flere fordeler fremfor papp

Til forskjell fra en vanlig pappkopp er Weducer-koppen solid; den tåler til og med oppvaskmaskin. Den bølgete overflaten, som kan minne om papp, gir et godt grep og ekstra isolasjon mot den varme drikken. Ikke minst kan koppen brukes igjen og igjen!

«Gruten» selger koppen

I Norge ble koppen først tilgjengelig hos Gruten, en virksomhet med lokal forankring i Oslo. Det er det tyske firmaet Kaffeeform som har produsert koppen, og gruten som brukes i produksjonen, blir samlet inn hos kaffebarer i Berlin. Også kaffegrut utgjør enorme mengder avfall hver eneste dag; bare i Oslo anslås det å være rundt 10 tonn som går rett i søpla. Både Gruten og Kaffeeform har som formål å utnytte kaffegruten til noe bra.

Utover kaffegrut er Weducer-koppen laget av materialer som alle kommer fra fornybare kilder: plantefibre, trevirke og andre biobestanddeler.

Grutenkopper til ethvert behov

Siri, som er grunnlegger og eier av Gruten, melder om at koppen allerede er blitt en salgsfavoritt. Gruten tilbyr ytterligere to kopper fra firmaet, og disse egner seg for hjemmebruk; en liten kopp som passer til en espresso eller en cortado, samt en litt større kopp som egner seg for både cappuccino og traktekaffe. Alle koppene har en overflate som ser marmorert og treaktig ut, samtidig som hver eneste kopp er unik.

Storbritannia innfører avgift på engangskopper

I Storbritannia kastes det minst 2,5 milliarder engangskopper hvert år, og av disse blir kun 1 av 400 resirkulert. «Kaffe to go» utgjør dermed en stor belastning på miljøet. Nå har myndighetene foreslått å innføre en avgift på engangskopper.

Med en gjenvinnbar kopp som Weducer kan du imidlertid nyte din take away-kaffe med god samvittighet!

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring