Hvordan lage god kaffe med en aeropress

Hørt om Aeropress? Dette er en morsom og kul måte å lage seg en god kopp kaffe på, enten det er hjemme eller på tur!

Aeropress ble oppfunnet i 2005 av Alan Adler, samme mann som oppfant sendeplaten ("Frisbee"). Han forstod ikke hvorfor det skulle være så vanskelig å få lagd seg en kopp kaffe. Så målet hans ble å koble alle bryggemetoder i én optimal metode.

Slik fungerer det: Kaffen blir gjennomsyret i 10–50 sekunder og tvinges deretter gjennom et filter ved å trykke stemplet gjennom røret. Filtrene som brukes er enten papirfilter eller skiveformede tynne metallfiltre. Denne bryggemetoden er beregnet til å lage en og en kopp med deilig kaffe, akkurat så sterk som du selv ønsker.

Se hvordan det gjøres her

Dette trenger du:

  • En Aeropress (kan enkelt kjøpes på nett)
  • Et lite kaffefilter tilpasset Areopress
  • Kaffe
    Kaffen du bruker bør være litt finere malt enn den vanlige filtermalte kaffen. (Les mer om malingsgrad her)
  • Frisk, kaldt vann
  • Vannkoker eller kjele
  • En kopp til å brygge direkte i
Aeropress på tur
En aeropress på tur er helt genialt!

Bryggemetode - til en kopp kaffe:

  1. Legg det lille kaffefilteret nederst i filterbeholderen.
    Skyll filteret i kaldt vann
  2. Hell den finmalte kaffen i beholderen.
    Vi anbefaler ca 16 gram kaffe til denne oppskriften
  3. Hell over nykokt vann (temperatur på 92-96°C),
  4. Rør rundt i ca 20-30 sekunder.
  5. Sett så på stempelet og press det rolig ned.

Velbekomme!

Tips!

Om du skal ha med aeropress på tur, så ta med deg en termos med varmt vann og en liten boks med den ferdiggmalte kaffen i, så er du klar!

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring