Hvordan lage god kaffe med en Aeropress

Aeropress og finmalt kaffe
Aeropress og finmalt kaffe

Aeropress oppfunnet i 2005 av Alan Adler, samme mann som oppfant sendeplaten ("Frisbee"). Han forstod ikke hvorfor det skulle være så vanskelig å få lagd seg en kopp kaffe. Så målet hans ble å koble alle bryggemetoder i én optimal metode.

Slik fungerer det: Kaffen blir gjennomsyret i 10–50 sekunder og tvinges deretter gjennom et filter ved å trykke stemplet gjennom røret. Filtrene som brukes er enten papirfilter eller skiveformede tynne metallfiltre. Denne bryggemetoden er beregnet til å lage en og en kopp med deilig kaffe, akkurat så sterk som du selv ønsker.

Slik lager du Aeropress

Du trenger:

  • En Aeropress
  • Et lite kaffefilter tilpasset Areopress
  • Kaffe
    Kaffen du bruker bør være litt finere malt enn den vanlige filtermalte kaffen. (Les mer om malingsgrad her)
  • Frisk, kaldt vann
  • Vannkoker
  • En kopp til å brygge direkte i

Bryggemetode - til en kopp kaffe:

  1. Legg det lille kaffefilteret nederst i filterbeholderen.
    Skyll filteret i kaldt vann
  2. Hell den finmalte kaffen i beholderen.
    Vi anbefaler ca 16 gram kaffe til denne oppskriften
  3. Hell over nykokt vann (temperatur på 92-96°C),
  4. Rør rundt i ca 20-30 sekunder.
  5. Sett så på stempelet og press det rolig ned.

Velbekomme!

Nyt din ferske kaffe med det samme.

Se hvordan det gjøres her

Har du lyst til å prøve andre spennende kaffedrikker?
Sjekk ut Kaffegeek

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring