Hvordan lage god kaffe med en Aeropress

Aeropress er beregnet til å lage en og en kopp med deilig kaffe, akkurat så sterk som du selv ønsker.

Aeropress og finmalt kaffe
Aeropress og finmalt kaffe

Her viser vi deg hvordan du kan lage god kaffe med en Aeropress.

Aeropress oppfunnet i 2005 av Aerobie-president Alan Adler. Kaffen blir gjennomsyret i 10–50 sekunder og tvinges deretter gjennom et filter ved å trykke stemplet gjennom røret. Filtrene som brukes er enten papirfilter eller skiveformede tynne metallfiltre.

Slik lager du en god kaffe med en Aeropress

Du trenger:

  • En Aeropress
  • Et lite kaffefilter tilpasset Areopress
  • Kaffe
    Kaffen du bruker bør være litt finere malt enn den vanlige filtermalte kaffen
  • Frisk, kaldt vann
  • Vannkoker
  • En kopp til å brygge direkte i

Bryggemetode - til en kopp kaffe:

  1. Legg det lille kaffefilteret nederst i filterbeholderen.
    Skyll filteret i kaldt vann
  2. Hell den finmalte kaffen i beholderen.
    Vi anbefaler ca 16gram kaffe til denne oppskriften
  3. Hell over nykokt vann (temperatur på 92-96°C),
  4. Rør rundt i ca 20-30 sekunder.
  5. Sett så på stempelet og press det rolig ned.

Velbekomme!

Nyt din ferske kaffe med det samme.

Se hvordan det gjøres her

Har du lyst til å prøve andre spennende kaffedrikker?
Sjekk ut Kaffegeek

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring