ALI Kaffe sangen gjennom tidene

ALI Kaffe har ikke bare laget gode kaffestunder gjennom flere generasjoner, men også en og annen landeplage. Her er en oversikt over sanger du med jevne mellomrom kanskje har hatt på hjernen de siste tre tiårene.

Lista er lang over sangtitler og artister som har bidratt i ALI Kaffes kampanjer gjennom tidene. Mange kjente har både laget sine egne låter, og covret ALI Kaffe-sangen.

Husker du teksten?

«Føler du deg sliten og litt lei?

Her er drikken som kan hjelpe deg

Det du trenger er en ALIIIII

ALI ALI ALI blir du glad i

Den er deilig, den er herlig

og kurerer gruff

ALI ALI ALI blir du glad i

ALI Kaffe, den kurerer gruff»

Låta kom i mange versjoner, og i mange sjangre – alt fra country og singer-songwriter til svensktopp og reggae. Men også kjente artister som Ole Paus og Tom Mathisen covret låta, og sistnevnte serverte den med tilhørende musikkvideo.

Og med tilhørende traktorkar.

Bilde fra ALI Kaffe reklame

Gruffify konkurranse

ALI Kaffe og Admiral P’s samarbeid strekker seg langt tilbake. Ikke bare finner han kuren mot gruff i sin egen ALI Kaffe-sang (til deilige reggaerytmer). I 2017 opprettet Admiral P stiftelsen Zedway, som jobber for kompetanseheving blant musikere i Zambia, der han vokste opp. Stiftelsen ble startet med grunnstøtte fra ALI Kaffes «Bli hørt»-fond. I anledning stiftelsen ble det arrangert en konsert på Rockefeller, der blant annet Silya, Bjarne Brøndbo og Ole Paus bidro – hvorav alle har laget sin versjon av ALI Kaffe-låta.

På konserten ble også Gruffify-vinneren feiret, konkurransen der hele Norge ble invitert til å bidra med sin kaffe-låt. Og vinneren var:

Lars Johansson – «En kopp er topp»

Lars Johanssons kjappe og ordrike kaffe-låt banet seg vei gjennom de 650 bidragene som kom inn til konkurransen. Premien var studiotid og veiledning av kjente artister, og låta ble sendt som en del av ALI Kaffes kampanjer.

Flere kjendiser tar del i ALI Kaffe-sangen

Flere kjente artister har tatt del i ALI Kaffes musikkhistorie. Lista er minneverdig og variert:

Silya

Også Silya lagde sin versjon, fritt basert på den originale låta. Og hvis ikke kaffen vekket deg, gjorde Silyas rocke-versjon av ALI Kaffe-låta garantert jobben. For som hun synger over hard bass og skrikende trompeter: «Morran er tøff, du trenger litt hjelp, et deilig løft».

Bjarne Brøndbo

I ekte DDE-stil lagde Brøndbo sin egen kaffe-låt, et ekte trønderfrieri: «Det regne over Trøndelag, det e så gæli at vi all blir i dårlig lag». Men heldigvis har Brøndbo en venn som aldri sier «huff», men kurerer gruff. «Her blir det ALI!».

Povl Dissing – «Svantes lykkelige dag»

Men vi skal ikke glemme denne perlen. Vi spoler tilbake til 90-tallet, der Povls seige stemme fristet det norske folk til å ta en pause og nyte både kaffen og livet. For: «Livet er ikke det verste man har, og om litt er kaffen klar.»

Dagny – «Somebody»

Som helt til slutt fører oss til dagens ALI Kaffe-låt. Du har kanskje hørt den i en nedstrippet versjon i våre filmer, under slagordet «Gode kaffestunder gjennom tre generasjoner».

Men vi gir oss ikke på tre. Mer kaffe og flere slagere venter. Hvilken blir den neste?

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring