Espresso

En espresso kan drikkes akkurat sånn som den er, men kan også brukes som base i forskjellige melkebaserte kaffedrikker, som for eksempel cappuccino, caffè latte eller en iskaffe.

baristamaskin lager espresso

Dette er en liten shot med sterk kaffe som er laget under trykk. Den er mye mer intens og kraftig enn den vanlige kaffekoppen. Mengden kaffe er også svært liten, ca 25 - 30ml. det er derfor vanlig å lage en dobbel. Espresso er selve tilberedningsmetoden, og betyr at kaffen er laget under trykk.

Tilbereder du den riktig, vil du få et lekkert gyllent skum på toppen som kalles crema.

Se en liste over våre espressovarianter nederst i denne saken

Vil du vite hvordan man den?

Nettsiden Kaffegeek har laget en guide på hvordan man lager den på best mulig måte.

Men hva er egentlig espresso?

Norsk Kaffeinformasjon følger World Barista Championship sine standarder:

  • Kaffen skal være på 30ml. Den kan være +/- 5 ml
  • Den skal brygges på en maskin med bryggetemperatur mellom 90,5 – 96 grader celcius.
  • Maskinens bryggetrykk skal være mellom 8,5 og 9,5 bar.
  • Ekstraksjonstiden er på 20-30 sekunder, men dette er ikke obligatorisk.
  • Drikken serveres i en kopp av størrelse mellom 60 og 90 ml.
  • Cremaen, det tykke hvite laget på toppen, skal dekke hele overflaten uten brudd.

Våre varianter:

Vi har flere spennende varianter i vårt sortiment, som kan tilpasses deres ønske.

  • CAFFÉ ROBERTA
    Kraftig bittersøt, med en aning syrlighet.
  • ARDENTE lysbrent Espresso
    Velbalansert og fruktig kaffe med noe syrlighet og smak av mørk sjokolade og solbær.
  • CON FORZA mørkbrent Espresso
  • Fyldig, søt og kraftig kaffe med lav syrlighet og med smak av nøtter og sjokolade.
  • FARMER’S COFFEE ESPRESSO
    Fyldig og intens med smak av kirsebær og mørk sjokolade.
  • GREEN WORLD Fairtrade Økologisk Espresso
    Velbalansert med mild, behagelig og rund smak. Denne er Debio- og Fairtrade-sertifisert.
  • GREEN WORLD Økologisk UTZ Espresso
    Velbalansert med mild, behagelig og rund smak. Denne er Debio- og UTZ-sertifisert
  • COFFEE OF THE WORLD – Kalossi Blend Espresso
    Fyldig og rund med smak av nøtter og mørk stenfrukt.
  • COFFEE OF THE WORLD – Brazilian Pea Blend Espresso
    Kraftig og kremet med smak av sjokolade og nøtter.
  • JACOBS UTVALGTE - Espresso Italian Style
    Kraftig, men rund og fyldig med smak av mørk sjokolade og aprikos, rik ettersmak av røk og lær.
EPD nr.:Varenavn:Størrelse:Antall i kartong:Sertifiseringer:
445 353Caffé Roberta Espresso, hele bønner 6x1000g1000 g6
5 028 907ARDENTE Espresso lysbrent hele bønner 4x1000g 1000 g4
5 028 741CON FORZA Espresso mørkbrent hele bønner 4x1000g1000 g4
5 028 758Farmer's Coffee Fairtrade Espresso hele bønner 4x1000g1000 g4Fairtrade
5 536 966Green World Fairtrade Økologisk Proff Espresso hele bønner 6x600g kaffe600 g6Debio og Fairtrade
5 536 958Green World Økologisk Proff espresso hele bønner 6x600g kaffe UTZ600 g6Debio og UTZ
5 027 685COTW Kalossi Blend Espresso hele bønner 5x700g700 g5
5 027 677COTW Brazilian Pea Blend Espresso hele bønner 5x700g700 g5
5 534 722Jacobs Utvalgte Espresso Italian Style hele bønner 500g kaffe500 g6UTZ
Lurer du på hva som passer til din kaffemaskin?
Se vår oversikt over kaffemaskiner
Vil du vite enda mer om hva en espresso er?
Les mer på Kaffegeek

Trenger du hjelp til å finne en god kaffeløsning?

Legg inn postnummeret til din virksomhet, så finner vi riktig kontaktperson eller se alle kontakter

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring