Lyst på kaffeis?

Kanskje det kan friste med en frisk og god kaffeis etter et godt måltid – eller rett og slett som en enkel forfriskning i hverdagen?

Kaffeis med krem
Foto: Shutterstock

Skal du ha gjester og ønsker å imponere med en dessert der de får alt i ett? Da burde du prøve kaffeis! Smaker helt fantastisk og er en perfekt avslutning på en deilig middag.

Men denne kan også nytes året rundt, enten du trenger å kjøle deg ned eller bare er fysen på noe godt.

Her får du en velsmakende oppskrift du gjerne kan ta utgangspunkt i når du skal lage kaffeis.

Til fire kaffeis trenger du:

  • 3 kopper avkjølt, sterk kaffe
  • 1 dl sukker
  • Litt kaffelikør – etter smak!
  • 1 ts vaniljeekstrakt/2 ts vaniljesukker

Kremblanding

  • 2 dl kremfløte
  • 4 ts sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt/2 ts vaniljesukker
Pynt gjerne med sjokoladekjeks og glasur!

Fremgangsmåte

Rør sukker og vanilje ut i kaffen til alt er oppløst. Tilsett kaffelikør og hell væsken i en så vid boks du har plass til i fryseren. La det stå til det er slushaktig, det vil normalt si rundt et par timer.

Rett før du skal ta kaffeblandingen ut av frysen, pisker du kremen. Ta så kaffeblandingen ut av fryseren, rør den godt og fordel i fire glass.

Dekorer med krem på toppen og server!

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring