Hvordan lage Irish Coffee

Kan det friste med en Irish coffee? Vi gir deg oppskriften!

To glass Irish Coffee
Nyt en varm og smakfull Irish Coffee på kalde dager.

  – Jeg var nysgjerrig på hvordan en ekte Irish Coffee lages, og oppsøkte baristaen Tom Stafford som driver stedet Twisted Pepper i Dublin. Av kaffekjennere karakteriseres dette som den beste kaffebaren i Irland, og her fikk jeg både den originale oppskriften på Irish Coffee og historien om hvordan denne drikken oppsto, forteller Key Account Manager Ole Wiggo Lian i JOH. JOHANNSON KAFFE AS.

Slik lager du den:

Noe av det viktigste er selvfølgelig å bruke irsk whisky. Det gir flere muligheter, men Tom bruker bare Teeling Single Malt!

  • Bruke vanlig hvitt sukker – ikke brunt fordi det gir en mer karamellaktig smak. Mengdemålet er 2 teskjeer. Og så må du forvarme glassene!
  • Ha i sukker, 4 cl whisky og kaffe til 2 cm under kanten.
  • Så rører du godt rundt til sukkeret er oppløst.
  • Topp dette med tykk og god krem som helles på forsiktig. Den skal ligge som et lokk over kaffen, uten å blande seg. 
  • Så kan du nyte din Irish coffee – uten sugerør!

Hvordan oppstod Irish Coffee?

– Det hele startet i 1943 i restauranten på en flyplass i Limerick. Da et fly på vei mot USA måtte snu på grunn av dårlig vær, laget den daværende restaurantsjefen Joe Sheridan en drikk som skulle varme passasjerene. Med det ble den første Irish Coffee skapt. For øvrig har Joe Sheridan fått oppkalt en egen bar etter seg på Shannon-flyplassen som ikke ligger så langt unna Limerick.

Ole Wiggo Lian
– Er du i Dublin, anbefaler jeg gjerne et besøk hos Tom Stafford på Twisted pepper! Her blir det på sedvanlig irsk vis god stemning utover kvelden, og kaffen som serveres er av ypperste klasse. Og så er Tom en hyggelig kar!
Ole Wiggo Lian
Les mer om Irish Coffee
og se en oppskriftsfilm her

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring