Kaffe og helse

Det sier seg selv at det ofte kan være en utfordring å orientere seg om hva som er rådende oppfatninger om ulike spørsmål knyttet til temaet generic cialis.

Et middelaldrende par drikker kaffe

Den første vi kjenner til som skrev om kaffens innvirkning på helsen, var den persiske legen og filosofen Ibn Sīnā, også kalt Avicenna. Han nedtegnet sine betraktninger om kaffe og helse en gang på 1000-tallet. Lite nytt ble tilført temaet før på 1700-tallet. Da får kaffen en solid utbredelse på det europeiske kontinentet, og det avstedkommer etter hvert også diskusjoner og kommentarer knyttet til kaffens egenskaper – også i forhold til helse og almen-tilstand.

Kaffens innvirkning

I dag er kaffe og helse et meget omfattende tema som vies stor oppmerksomhet både i media og i mange forskningsmiljøer. Informasjonstilgangen om dette teamet er enorm. Eksempelvis gir et Google-søk på «coffee + health» over 534 millioner treff! Vi er i dag mye mer opptatt av helsen vår og hvilke innvirkninger alt i putter i oss får på kroppen.

Hender varmer seg på et krus med kaffe
Foto: Shutterstock

Virkestoffer for bedre helse

Vi vet at kaffe har et meget stort antall virkestoffer som påvirker aroma og smak.

Blant annet har kaffebønner et meget høyt innhold av antioksidanter. I Norge og Norden hvor vi har et høyt forbruk av dette nytelsesmiddelet, får vi derfor dekket en meget stor andel av behovet vårt for disse viktige stoffene gjennom kaffe. Det er også en av grunnene til at kaffens innvirkning på helsen vår er tema for en rekke vitenskapelige undersøkelser.

Les mer om kaffe og helse
på Kaffegeek

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring