Kaffe og helse

I dag er kaffe og helse et meget omfattende tema som vies stor oppmerksomhet både i media og i mange forskningsmiljøer.

Et middelaldrende par drikker kaffe

Visste du at kaffe har innvirkning på din helse?

Den første vi kjenner til som skrev om kaffens innvirkning på helsen, var den persiske legen og filosofen Ibn Sīnā, også kalt Avicenna. Han nedtegnet sine betraktninger om kaffe og helse en gang tidlig på 1000-tallet. Det ble ikke tilført så mye nytt til temaet om helse og kaffe før på 1700-tallet. Det kom nok at av kaffen ble mer og mer kjent på det europeiske kontinentet. Og det avstedkommer etter hvert også diskusjoner og kommentarer knyttet til kaffens egenskaper – også i forhold til helse og almen-tilstand.

Kaffens innvirkning på helsen

I dag er kaffe og helse et meget omfattende tema som vies stor oppmerksomhet. Både i media og i mange forskningsmiljøer. Informasjonstilgangen om teamet kaffe og helse er enorm. Eksempelvis gir et søk på søkemotoren Google på «coffee + health» over 3 200 000 000 treff, og det øker stadig!

Noen av helsefordelene som kommer frem av Google-søket er blant annet at kaffe kan booste energinivået. Det kan også senke risikoen for diapetes 2 og at det kan støtte hjertets helse, i følge healthline.com

Vi er i dag mye mer opptatt av helsen vår og hvilke innvirkninger det vi spiser og drikker får på kroppen.

Hender varmer seg på et krus med kaffe
Foto: Shutterstock

Virkestoffer for bedre helse

Vi vet at kaffe har et meget stort antall virkestoffer som påvirker aroma og smak.

Blant annet har kaffebønner et meget høyt innhold av antioksidanter. Faktisk får vi i oss over 60% av antioksidanter via kaffe, i følge forskning.no. I Norge hvor vi har et høyt forbruk av kaffe, får vi derfor dekket en meget stor andel av behovet vårt for gjennom kaffe. Det er også en av grunnene til at kaffens innvirkning på helsen vår er tema for en rekke vitenskapelige undersøkelser.

Du kan også lese mer om hvorfor koffeinet i kaffen gjør deg opplagt her

Les mer om kaffe og helse på Kaffegeek

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring