Slik beregner du kaffe

Skal du på ferie eller invitere til selskap? Da kan det være vanskelig å vite hvor mye du trenger og hvordan man skal beregne kaffe.

beregne nok kaffe på tur
Hvor mye kaffe trenger du på tur eller i et selskap?

Den gjennomsnittlige kaffedrikker får i seg nærmere 4 kopper kaffe per dag, og det er særlig morgenkaffen som er den viktigste koppen. Er du glad i morgenkaffen din kan det derfor være viktig å sørge for at du har med nok kaffe når du skal ut på tur.

Det kan også være viktig å beregne nok kaffe når du inviterer kaffeglade mennesker til selskap.

Så mye kaffe må du beregne

Å beregne nok kaffe kan gjøres med en enkel huskeregel. En pose ALI Kaffe er som regel 250 gram med mindre du har kjøpt en større pose. 250 gram ALI Kaffe tilsvarer 4 liter ferdigbrygget kaffe. Antall kopper avhenger selvsagt av størrelsen på koppen din, men vi beregner ca. 20 kopper per pose.  

Beregn 60 gram kaffe per liter vann. 250 gram ALI Kaffe tilsvarer 20 kopper eller 4 liter kaffe.

Beregne kaffe til selskap

Du bør beregne minst 2 kopper kaffe per kaffedrikkende gjest. Har du 10 slike gjester på besøk, trenger du nok kaffe til minst 20 kopper kaffe. Da holder det med 1 pose 250 gram ALI Kaffe. Med 20 kaffedrikkende gjester vil det gå nærmere 40 kopper, og da trenger du minst 2 poser ALI Kaffe.

Beregn minst 2 kopper per kaffedrikkende gjest

Selskapskaffe
Kaffe til selskap - hvor mye trenger du?

Beregne kaffe til tur

Skal du på tur må du regne med alle kaffekopper som skal drikkes i løpet av dagen, og da kan det være fint å ta utgangspunkt i snittet som er nærmere 4 kopper kaffe om dagen. Er det 4 kaffedrikkende på tur i 1 uke, så utgjør det 112 kopper kaffe. Med 20 kopper kaffe per pose, må du ha minst 6 poser med 250 gram ALI Kaffe.

Beregn 4 kopper per dag for hver person som drikker kaffe

Til slutt; det finnes mange som er ekstra glade i kaffe og drikker nærmere 6 kopper om dagen. Husk å beregne ekstra når de kommer på besøk eller skal være med på tur.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring