Ut på tur – bålkaffe er tingen!

Du bør så absolutt unne deg en skikkelig kaffepause når du tenner bål på tur, for kokekaffe gir en helt egen smaksopplevelse.

Bålkaffe ALI Kaffe
Kafferast ved bålet gir alltid en annerledes og hyggelig opplevelse.
Foto: Nils Henrik Sjo

Hver av årstidene byr på turmuligheter med hver sine kvaliteter. Høst- og vinterturer egner seg spesielt for bålkos med kokekaffe. Det generelle bålforbudet er opphevet i perioden 15. september til 15. april, så da bør du benytte anledningen til å få mange gode stunder rundt bålet – aller helst med bålkaffe.

Når man er på tur smaker bålkaffe ekstra godt!

Du bør så absolutt unne deg en skikkelig kaffepause, for det å tilberede kaffe på bål gir en helt egen smaksopplevelse. Du trenger selvfølgelig ikke å gå milevis på ski eller på bena for å lage en god bålkaffe, og det trenger heller ikke å være kaldt i været. Kaffe tilberedt på bål smaker fantastisk – uansett!

En god kopp bålkaffe er verd turen i seg selv.

2 trekopper med kaffe
Hva med å spikke din egen kaffekopp?

Slik lager du kokekaffe når du er på tur

Det er ikke så mye som skal til for å lykkes med resultatet heller, men det er et par ting kan det være lurt å huske på. For det første må du bruke riktig mengde kaffe i forhold til hvor mye vann du har på kjelen. Et normalt blandingsforhold er ca. 60 gram per liter vann. Men du må gjerne bruke litt mer dersom du liker en litt fyldig og sterk kaffe.

Et annet tips er å være tålmodig!

Når vannet har kokt opp, heller du i ønsket mengde kokekaffe. For å få frem den gode smaken og de fine aromaene, bør du la kaffen stå og trekke i mellom 6 og 8 minutter før du rører rundt i kjelen. Da har også det meste av kaffegruten sunket ned på bunnen av kjelen.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring