Verdens mest moderne kaffeanlegg tar form i Vestby

Den 9400 kvadratmeter store trebygningen som skal huse det nye kaffeanlegget på Deli skog i Vestby, begynner nå å ta form.

Joh Johannson Kaffe ny fabrikk Vestby
Solceller dekker store deler av fasaden på det nye kaffebrenneriet.

Et imponerende reisverk i tre signaliserer noe både om dimensjoner og ambisjoner for dette fremtidsrettede og unike bygget.

Anlegget blir et av verdens mest avanserte for foredling av kaffe.

Administrerende direktør Espen Gjerde i JOH. JOHANNSON KAFFE

– Vi kjenner ikke til tilsvarende, hverken byggteknisk eller miljømessig, sier Espen Gjerde.

Klimanøytral drift

– Bygget vil ha en klimanøytral drift og en lavutslippsprosess for kaffeforedling. Klimanøytral drift oppnås gjennom materialvalg og klimatiltak, supplerer prosjektdirektør Ole-Kristian Mosvoll.

– Klimanøytral drift innebærer også at vi produserer like mye eller mer energi enn det som kreves for å drifte bygget.

Ny teknologi for fremtiden

– Kaffeforedlingsanlegget i Vestby baserer seg på bruk av ny teknologi på en rekke områder. Enkeltelementene i dette, som for eksempel bruk av kjølebrønner, lavkarbon-solceller, varmegjenvinning og biogass, er godt utprøvd og testet grundig hver for seg. Det unike med anlegget er at det er første gang man setter disse elementene sammen for å lage et bærekraftig produksjonsanlegg for kaffe, fremhever Gjerde.

– Vi har også lagt stor vekt på at anlegget bygges for å kunne tilfredsstille de standarder og krav vi forventer i fremtiden. Derfor har vi gått opp 50 % i forhold til de bygningsmessige og miljømessige standarder som er i dag.

God, konkurransekraftig kaffe

– Selve brenningen av kaffen i det nye anlegget vil foregå på samme måte som før for å sikre den høye kvaliteten vi er kjent for, forteller markedsdirektør Ted Allergoth.

– Våre sterke merkevarer skal videreføres i Vestby. I tillegg vil anlegget gi oss flere muligheter rent pakketeknisk, noe som gjør det mulig å produsere mindre serier og tilby flere ulike kaffevarianter.

JOH. JOHANNSON KAFFE har de sterkeste merkevarene i det norske kaffemarkedet. At vi nå kan tilby kaffe av høy kvalitet produsert i et klimanøytralt kaffeanlegg, vil gi oss en betydelig konkurransekraft i årene fremover.

Stolte Joh. Johannson-ansatte
Fra venstre markedsdirektør Ted Allergoth, administrerende direktør Espen Gjerde og prosjektdirektør Ole-Kristian Mosvoll. Foto: Sjo og Floyd

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring