Kaffetypen Monsooned Malabar oppsto under lange transportseilinger tidlig i den indiske kaffens historie. Der ble det oppdaget at fuktigheten i skipenes lasterom ga kaffen en unik karakter.
I dag oppbevares den vaskede råkaffen under tak i lagerhus uten vegger i den fuktige monsunperioden, der den vendes flere ganger om dagen. Slik får man en karakteristisk kaffe ulikt alt annet. Man vet ikke hvordan de ulike distriktenes kaffe utvikler seg før etter monsuneringen er ferdig.
Derfor leter vi og velger kaffe blant de ferdig monsunerte kaffetypene i en av de eldste og mest kjente kaffedistriktene for monsunering i India: Karnataka.
Monsooned Malabar består av kaffebønner fra Karnataka i India. Kaffen er prosessert ved monsunering, en helt unik indisk metode som gir en kraftig kaffe med lav syrlighet og en smak av vanilje, lær og søt tobakk.
Dette er en spesiell kaffe med mye smak og lite syre, en god kombinasjon for mange. Smaksmessig gir den et hint av vanilje, lær og søt tobakk.
Særegen og karakteristisk smak
Det er flere forhold som er med på å gi Monsooned Malabar en særegen og karakteristisk smak. Noe av det viktigste er kanskje de klimatiske påvirkningene denne kaffetypen utsettes for.
På veien fra India til England på 1700-tallet, ble kaffebønnene utsatt for store temperatursvingninger. En fuktig og saltholdig monsun-vind bidro også til å gi disse kaffebønnene en helt spesiell smak. Det er også opphavet til navnet på denne flotte kaffetypen.
I dag fraktes ikke kaffen med seilskuter , men lagres i store lagerhus uten vegger. Dette for å få noen av de samme forholdene som opprinnelig var med på å gi den karakteristiske smaken. Uten veggene blir bønnene utsatt for fuktig, saltholdig monsunvind fra det Indiske hav. Her vendes de jevnlig for å sikre jevn lufting.
En liten pussighet med Monsooned Malabar, er at bønnene er mer blekgule enn de fleste andre kaffetyper. Dette er rett og slett en konsekvens av den klimamessige påvirkningen bønnene utsettes for under lagringen. Men la nå endelig ikke det stoppe deg fra å prøve en kopp med denne kaffen! Den er absolutt verd å få med seg for å fornemme bredden i kaffens brede aromaspekter.
COFFEE OF THE WORLD PÅ DIN MÅTE
Coffee of the World finnes som hele bønner, slik at du kan nyte kaffen slik du foretrekker. Sverger du til presskanne, eller er Aeropress mer din greie? Du maler kaffen, så du bestemmer.
Du finner også Coffee of the World som kapsler. Disse kapslene er kompatible med de fleste Nespresso®* kapselmaskiner. Fra 2020 er kapslene laget av aluminium.
*Dette merket tilhører en tredjepart som på ikke noen måte er relatert til JOH. JOHANNSON KAFFE AS.
HER FINNER DU COFFEE OF THE WORLD
Coffee of the World kan kjøpes i alle NorgesGruppens dagligvarebutikker:
Coffee of the World får du på mange serveringssteder. Deriblant kiosker, kaféer, restauranter og bensinstasjoner. Fordi de ønsker å tilby kundene spennende kaffe med smaksopplevelser fra hele verden.