Det unike ved spesialkaffe

Med Coffee of the World får du unike smaksopplevelser fra kaffefarmer over hele verden.

Kaffetypene som er brukt i Coffee of the World-serien er såkalt spesialkaffe eller specialty coffee – kaffe av en så høy og unik kvalitet at bønnene fra hver farm kan anses for å være et eget merke.

Ved å velge kaffebønner fra én plantasje får du en rendyrket smak som er resultatet av de unike forholdene på denne farmen, både når det gjelder klima, høydemeter og jordsmonn.

Når vi handler spesialkaffe er det viktig å ha full kontroll på alle deler av produksjonen. Handelen gjøres direkte med kaffefarmeren, som har lagt stor innsats i håndverket for å få til den unike smaken.

For deg som liker spesialkaffe kaffe, er Coffee of the World et smakfullt valg.

Malt espresso og hele kaffebønner
Foto: Shutterstock

Single Origin og Single Estate – hva er forskjellen?

På flere av våre varianter står det på posen at det er en Single Origin, Single Estate, eller en blend.

Dette er betegnelser på hvordan kaffebønnene er satt sammen, om de er rendyrket på en spesiell farm, ett område, eller om den er blandet sammen med andre kaffebønner for å få akkurat den unike smaken.

Single Origin er en betegnelse på kaffebønner dyrket i en region som kjennetegnes av bestemte karakteristika i jordsmonn og øvrige dyrkningsforhold. Dette omfatter faktorer som for eksempel høyde over havet, middeltemperatur og nedbørsgrad – noe som igjen påvirker kaffens kvalitet. Det gjør at hver enkelt region har naturgitte forutsetninger som bidrar til å sette smak på kaffen som dyrkes i området – på samme måte jordsmonn og øvrige naturgitte forhold er med på å bidra til ulike smaksopplevelser av vin fra ulike vindistrikter.

Single Estate er en klassifisering som gis kaffe produsert på en bestemt farm, noe som gjør denne 100 prosent sporbar. De Single Estate-produsentene vi benytter, og som du bl.a. finner flere varianter av i vår Coffee of the World-serie, er farmere som gjennom mange år har utmerket seg gjennom å levere kvalitetsprodukter. Har du lyst til å utforske noe av smaksrikdommen som finnes innen kaffe, finner du mye spennende i vår kvalitetsserie Coffee of the World.

Blend er når kaffebønner med forskjellig smaksprofil blir landet sammen for å komme frem til en helt spesiell smak. I Coffee of the World har vi også flere varianter som er blends, og disse er smakt frem av våre eksperter for å komme frem til hvordan kaffebønnene kan komplementere hverandre for å lage en best mulig smak.

HER FINNER DU COFFEE OF THE WORLD

Coffee of the World kan kjøpes i alle NorgesGruppens dagligvarebutikker:

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring