Dette kan du bruke kafferestene til!

Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder kaffedrikking. Men mye kaffe betyr dessverre også mye kaffesvinn. Her er fire ting du kan bruke kafferestene til!

Kafferestene kan brukes

Morgenkaffe, møtekaffe, kaffeslabberas. Vi elsker kaffe! Faktisk er nordmenn blant de som drikker mest kaffe i hele verden, og det er kanskje ikke så rart – lite er bedre enn en rykende fersk kopp å varme seg på i kalde vintermåneder. Men du har kanskje opplevd at det ofte blir kaffe til overs? Vent et øyeblikk med å slå den ut i vasken – kafferestene kan nemlig brukes.

Den siste dråpen

Hvis du har en kopp eller to igjen i kolben, kan det tilføre mye smak til både søte og salte retter. Sett kafferestene kaldt, eller frys den ned i isbitformer, så har du den til du trenger den.

1. Sjokoladekake og sjokoladeglasur

Lite er bedre enn sjokolade og kaffe, og kaffen kan fint erstatte noe av væsken i en sjokoladekakerøre. Det er dessuten supergodt som væske i en sjokoladekakeglasur. Bland sammen melis, smeltet smør og kakaopulver, og spe gradvis på med kaffe til glasuren får passe tykkelse. Noen dråper romessens tilfører også ekstra sma

2. Iskaffe

Er kaffen kald, men ikke rukket å bli sur, kan du alltids bruke den i en iskaffe. Oppbevar den kalde kaffen i kjøleskapet og server med isbiter.

3. Kaffeisbiter

ALI kaffe pose med iskaffe og isbiter

Fryste kaffeisbiter kan også brukes til å holde iskaffen kald, og også gi den ekstra kaffesmak. Hell melk, kaffe og eventuelt litt sukker i et glass, og popp i kaffeisbiter. Voilà!

4. Marinade

Kaffe kan også brukes i marinader, i kombinasjon med for eksempel hvitløk, chili og brunt sukker. Pensle på eller mariner kjøttet i blandingen, og stek etter anvisning.

Lykketil!

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring