Affogato – kaffedesserten du kan nyte året rundt!

Is og kaffe er alltid godt, men en direkte blanding av de to gir en uimotståelig drikk – eller dessert – avhengig av hvem du snakker med.

Affogato som lages
Som mye annen god mat og drikke, kommer også affogatoen fra Italia. Affogato betyr dramatisk nok «druknet»; men så er det også det du gjør med iskremen i denne drikken – eller desserten.

Affogato - en italiensk dessert bestående av is og kaffe.

Is og kaffe er alltid godt, men en direkte blanding av de to gir en uimotståelig drikk – eller dessert – avhengig av hvem du snakker med.
Som mye annen god mat og drikke, kommer også affogatoen fra Italia. Affogato betyr dramatisk nok «druknet»; men så er det også det du gjør med iskremen i denne drikken – eller desserten.

Hvordan lages affogato?

For å lage en nydelig affogato, så skal du børst brygge en rykende fersk og knallsterk kaffe; ofte en espresso, men det passer også bra å bruke mørkere brent kaffe.
Så legger du en passende mengde vaniljeiskrem opp i en serveringsskål, eller ett lavt glass; og så dynker du iskremen grundig i den varme kaffen.

Ifølge puristene er det slik den skal serveres.

Men er du vågal, bruker du fløtekrem som en ekstra «finish», og drysser deretter litt revet sjokolade eller nøtter over det hele (og kanskje til og med litt salt…).

Er du virkelig eventyrlysten, kan du jo bytte ut hele vaniljeisen med sjokoladeiskrem!

Affogato klar til å spises
Affogato klar til å nytes!

Det sier seg selv at retten – eller drikken – serveres umiddelbart; gjerne med en biscotti eller to.

Sjekk ut KaffeGeek for flere spennende oppskrifter!

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring