Fra Filipstad til Vestby

I 2020 åpnet JOH. JOHANNSON KAFFE Norges miljøvennlige kaffebrenneri i Vestby.

Norges miljøvennlige kaffebrenneri
Det nye brenneriet er selvforsynt med strøm, derfor består deler av fasaden av solcellepaneler.

JOH. JOHANNSON KAFFE tar klimaproblematikken på alvor. Det nye brenneriet er et viktig bevis på at vi ønsker å ta ansvar og være en bæredyktig leverandør av miljøvennlig kaffe i mange år fremover.

Brenneriet skal drives på 100 prosent fornybar energi, og CO2-utslippet reduseres med hele 85 prosent fra dagens produksjon.

Et miljøvennlig valg

Av hensyn til miljøet er det nye brenneriet bygget i tre – et mer miljøvennlig materiale enn de tradisjonelle materialene betong og stål. Brenneriet skal være selvforsynt med strøm, derfor består deler av fasaden av solcellepaneler. Resten av energien brenneriet trenger til kaffeproduksjon, får den gjennom biogass, energibrønner og overskuddsvarme fra kaffebrenningen.

For å sikre at kaffebrenneriet er bygget etter alle miljøstandarder, er de nødvendige sertifiseringene på plass – og enda litt til.

Kaffebrenneriet har sertifiseringen BREEAM NOR Excellent, et verktøy som måler miljøprestasjon. JOH. JOHANNSON KAFFE har også et samarbeid med Miljøfyrtårn for å produsere miljøvennlig kaffe.
Det nye kaffebrenneriet har allerede blitt tildelt Norsk Energis energi- og miljøpris for 2019 for å ta klimautfordringene på alvor og bygge et fremtidsrettet brenneri.

Snart skal det blir enklere for norske forbrukere å ta et miljøvennlig valg når de kjøper kaffe.

Norges Miljøvennlige Kaffebrenneri
Norges Miljøvennlige Kaffebrenneri i Vestby.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring