Gir grønn kaffe vektnedgang?

Det er ingen nyhet at kaffe er sunt og gir mange helsegevinster. Men kan grønn kaffe være enda sunnere enn svart kaffe?

Grønne kaffebønner og målebånd
Grønne kaffebønner

Hva er så grønn kaffe? Det er rett og slett kaffe laget på grønne kaffebønner – altså ubrente kaffebønner. Mange vil nok være litt skeptiske om de får servert en kopp med grønnfarget kaffe, men mye tyder på at denne kaffen har mange helsemessige gevinster.

Grønn vs brent kaffe

Det er brenningen av kaffebønnene som gjør at de endrer farge. Det er forsket mye på hvilke helsegevinster svart kaffe har, men ikke fullt så mye på grønn kaffe. Det kan likevel se ut til at denne kaffen er enda sunnere enn svart kaffe.

Hva smaker grønn kaffe?

Brenneprosessen får frem den velkjente kaffesmaken og de ulike aromaene som finnes i forskjellige kaffetyper. Smaken av ubrente kaffebønner minner om en blanding mellom grønn te og kaffe. Den er mildere enn svart kaffe, men dersom du ikke liker grønn te, er sannsynligheten stor for at du heller ikke liker den grønne kaffen. For de fleste smaker ubrent kaffe litt som gress.

Næringsstoffer

Kaffen inneholder mye klorogensyre, et stoff som kan bidra til å regulere blodsukkernivået. Kanskje vil dette stoffet kunne være med på å behandle diabetes type 2 en gang i fremtiden? Svart kaffe inneholder også klorogensyre, men i mindre grad enn den grønne, ettersom mye av stoffet forsvinner under brenningen av kaffebønnene.

Det samme gjelder for antioksidanter. Både grønn og svart kaffe inneholder store mengder antioksidanter, men mye tyder på at en del av antioksidantene forsvinner under brenningen av kaffebønnene. Grønn kaffe inneholder derfor mer antioksidanter enn svart kaffe. Både klorogensyre og antioksidanter kan bidra til vektnedgang.

Grønn kaffe for å gå ned i vekt

På grunn av de positive helseeffektene den grønne kaffen har, er det mulig å kjøpe den som kosttilskudd – og enkelte sverger til dette kosttilskuddet for å gå ned i vekt. Det er utført en del mindre studier, og selv om disse studiene har brukt små grupper og er utført over en kort tidsperiode, er det likevel mye som tyder på at kaffen kan redusere lagringen av fett i kroppen. Det kreves likevel mer forskning for å kunne si noe sikkert om hvilken effekt det faktisk har.

En av fordelene med den grønne kaffen for vektnedgang, er at den ikke har noen andre bivirkninger enn vanlig, svart kaffe. Det er derfor trygt å bruke som hjelpemiddel for å gå ned i vekt. Dersom du tar for mye av kosttilskuddet, kan du imidlertid risikere å få i deg overdrevent mye koffein. Det kan derfor altså lønne seg å kutte ned på kaffen du drikker hvis du også tar dette kosttilskuddet.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring