Høy kvalitet sikrer bærekraftig landbruk

Hvert eneste kaffeproduserende land har egne standarder for kvalitet, som klassifiserer produksjonen.

En kaffebonde plukker kaffebær

Man regner med at ca. 20 % av kaffebønnene holder høyeste kvalitet. I denne klassifiseringen vurderes blant annet kaffebønnens størrelse, hardhet og farge. Det norske markedet bidrar til å sikre bærekraftig landbruk.

Resten av produksjonen blir selvfølgelig også omsatt, men til lavere priser. Ofte er det slik at de dårligste kvalitetene brukes til innenlandsk konsum, mens de beste kvalitetene eksporteres.

Krevende og møysommelig

Det er et krevende og møysommelig arbeid som må til for å få frem de beste kvalitetene. De aller fleste norske kaffeprodusentene verdsetter dette, og Norge er internasjonalt en meget stor aktør i handelen med verdens beste kafferåvarer.

Dette er viktig både for å kunne tilby kvalitetskaffe til det norske markedet, og det er viktig for å bidra til et bærekraftig landbruk i de kaffeproduserende landene.

Norske forbrukeres betalingsvilje for kaffebønner av høy kvalitet er derfor med på å sikre bedre levekår for kaffebønder i den 3. verden

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring