Farmers

God smak for en god sak

Farmer’s Coffee er en Fairtrade-sertifisert kaffe.

Nordmenn er på verdenstoppen i antall kopper kaffe som drikkes per person, men mange av oss glemmer at kaffen dyrkes i helt andre verdensdeler. Veldig ofte er det småbønder som strever med å få endene til å møtes som jobber på plantasjene. Fairtrade-stempelet er din garanti for at bøndene som håndplukker kaffebønnene er sikret gode livsvilkår.

Kvinnelig kaffebonde i Guatemala
Kvinnelig kaffebonde i Guatemala

Farmer’s Coffee består av 100% Arabica-bønner fra Colombia, og vokser i høyder over 1000 meter, der frisk fjelluft og fruktbart jordsmonn gir perfekte forhold for å dyrke kaffe. Her håndplukker columbianske småbønder avlingene sine.
Når det gjelder kaffeproduksjon, er det helt avgjørende at råvaren er god for at sluttproduktet skal bli godt. Derfor velger vi kaffebønner som er dyrket under optimale forhold.

Farmer’s Coffee er en kvalitetskaffe med god fylde og fin syrlighet, slik at du får en god smaksopplevelse samtidig som du støtter rettferdig handel.

Den finnes i både hele bønner og filtermalt slik at du kan tilberede den på den måten du liker best.

To poser med Farmer's Coffee, filtermalt og hele bønner
Farmer's Coffee finnes i både hele bønner og filtermalt.

HVA ER FAIRTRADE?

Fairtrade er verdens største og mest kjente merkeordning for rettferdig handel . Fairtrade-standardene sørger for bedre arbeidsforhold og handelsbetingelser for bønder og arbeidere i utviklingsland, slik at de kan investere i produksjon, lokalsamfunn og en bærekraftig framtid. Slik får bønder som i generasjoner har strevd for å overleve, muligheten til å sende sine barn og barnebarn på skolen, og gi dem trygge oppvekstsvilkår og sosiale goder. Produksjonen av kaffen skal dessuten foregå så miljøvennlig som mulig.


MEDLEM AV ICP – INTERNATIONAL COFFEE PARTNERS

I tillegg til at Farmer’s Coffee er Fairtrade-sertifisert, er JOH. JOHANNSON KAFFE er en del av ICP. Det er et privat bransjetiltak som hjelper småskala kaffebønder å bli konkurransedyktige og gi forbedrede levekår. Slik skal produktiviteten, kvaliteten på kaffe og levestandard øke på en bærekraftig måte. Dette er særlig relevant når kaffebønder i mange land opplever at avlinger blir ødelagt på grunn av klimaendringer, og derfor har behov for å rustes til å møte miljøutfordringer. 


KAFFE FRA NORGES MILJØVENNLIGE KAFFEBRENNERI

Farmer’s Coffee produseres nå på Norges miljøvennlige kaffebrenneri. Det nye kaffebrenneriet er bygd i heltre og drives på fornybar energi. Elektrisitet til kaffeproduksjonen kommer fra miljøvennlige kilder, som solcellepaneler som er montert på bygningen, energibrønner og overskuddsvarme fra egen produksjon.

Norges miljøvennlige kaffebrenneri
Norges miljøvennlige kaffebrenneri i Vestby i Viken.

HER FINNER DU FARMER’S COFFEE

Farmer’s Coffee kan kjøpes i NorgesGruppens dagligvarebutikker:
MENY, KIWI, Jacob’s, SPAR, og Joker, samt BUNNPRIS

Mange serveringssteder som kiosker, kaféer, restauranter og bensinstasjoner ønsker å tilby kundene Fairtrade-kaffe, og serverer derfor Farmer’s Coffee.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring