Hemmeligheten bak den unike smaken

Hemmeligheten bak Evergood, Norges mest populære kaffeblanding, er kombinasjonen av flere faktorer:

Evergood gullkopp

Klimaet kaffebønnene dyrkes i er helt unikt. De vokser på høytliggende plantasjer over 1000 meter over havet i de tempererte delene av subtropiske områder. Der er det gunstige nedbør- og temperaturforhold som gjør at kaffebærene modnes langsomt.

Jordsmonnet er grunnlaget for god kaffe. Derfor kommer Evergood sine kaffebær fra noen av verdens mest anerkjente plantasjer.

Arabica-bønnene er de mest ettertraktede kaffebønnene, og er vanskeligere å dyrke og er dermed dyrere å produsere. Evergood består av 100% Arabica-bønner.

Blandingen av kaffebønnene er viktig for smaksopplevelsen. Hvordan vi blander Evergood og hvor mye av hver sort bønner vi bruker, forblir fortsatt en liten hemmelighet.

Brenning er en viktig prosess for å la smak og aroma komme til sin fulle rett. Derfor er vi nøye med at bønnene til Evergood-blandingen får den helt riktige brenningen.

Smakstesting av alle partier av kaffe som kommer inn gjøres av våre kaffeeksperter. Dette er den eneste garantien for riktig kvalitet og smak – hver gang.

Balanse og harmoni

Sammensetningen av de utsøkte Arabica-bønnene som brukes i Evergood, kommer fra ulike deler av verden, og har alle sine helt spesielle særtrekk.

Den gode munnfølelsen som Evergood gir, skapes gjennom kombinasjonen av kaffe fra fem ulike land: Kenya, Guatemala, Colombia, Costa Rica og Brasil.

Kvalitetskaffen fra Kenya har god fylde med smaksinnslag av solbær og karamell. Kaffesorten Huehuetenango fra Guatemala er en fruktig kaffe som kommer fra dette landets mest kjente kaffedistrikt, og regnes som noe av det beste som finnes på markedet.
Den colombianske kaffen i Evergood har milde og velbalanserte smaker av kirsebær, steinfrukt og sjokolade. Den har passe fyldighet og en fruktig syrlighet som ikke er overveldende.
Tres Rios fra Costa Rica er kaffeverdenens svar på Bordeaux på grunn av sin høye kvalitet og fine smak. Tres Rios er en av de minste kafferegionene i Costa Rica, men produserer altså noe av verdens mest etterspurte kaffe. Smaksmessig har den innslag av både honning, nøtter og sitrus.
Det brasilianske innslaget i Evergood bidrar både til å løfte frem smakene og aromaene i de andre kaffesortene, og til å skape en god fylde og en fin munnfølelse.

Kaffebær

Perfeksjonering

Noe av hemmeligheten med å skape den samme gode smaksopplevelsen fra gang til gang, er å perfeksjonere forholdet mellom de ulike kaffesortene. Av og til må det brukes litt mer Tres Rios, andre ganger må det for eksempel tilsettes litt mer fruktighet gjennom en større andel av Huehuetenango.

Faktorer som jordsmonn, klima, brenning og blandinger innvirker på smak og kaffeopplevelse. Derfor er testing og smaking uløselig knyttet til det å lage kaffe av ypperste kvalitet.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring