Her produseres Evergood Kaffe

Norges største og mest kjente kaffemerker brennes på Norges miljøvennlige kaffebrenneri.

Norges miljøvennlige kaffebrenneri

Vi elsker kaffe, og vil være sikre på at kaffen vår holder høyeste standard. Da må vi kunne lukte, se og smake kaffen – slik at vi vet at den tilfredsstiller våre krav til kvalitet og smak.

Vi har lang tradisjon med å holde på med kaffe, og vi ønsker å fortsette å brenne kaffe i mange år. Da må vi drive bærekraftig. Derfor har vi bygget Norges miljøvennlige kaffebrenneri.

Derfor kaller vi oss Norges miljøvennlige kaffebrenneri

Kaffebrenneriet er et av verdens mest avanserte kaffebrennerier. Det er bygget for klimanøytral drift, som vil si at vi produserer like mye, eller mer, energi enn det som kreves for å drifte bygget. All energi kommer fra fornybare kilder. Med det nye kaffebrenneriet har vi redusert utslippene våre med 85 prosent.

Det handler om kvalitet

Norges miljøvennlige kaffebrenneri ble bygget for å kunne ha kvalitet i alle ledd. Her har vi kontroll på kvaliteten til kaffen, emballasjen og arbeidet vårt innen bærekraft. Du skal være trygg på at en kaffepose merket med Norges miljøvennlige kaffebrenneri er god for ganen og god for samvittigheten.

Slik driver vi Norges miljøvennlige kaffebrenneri

Fornybar energi

Kaffebrenneriet får all energi fra fornybare kilder. Grønn strøm, solceller og biogass gir energi til brenning og oppvarming av bygget

Bygget i heltre

Norges miljøvennlige kaffebrenneri er bygget i heltre, og over 90 prosent av byggematerialene består av tre. Både tak, vegger og gulv er bygd i massiv-tre, og det er i stor grad benyttet naturlig ventilasjon.

Energi-brønner

Energibrønnene våre er en av Norges mest avanserte. De tar vare på overskuddsenergi og sørger for oppvarming, nedkjøling og gjenbruk av energi i bygget.

Sertifiseringer

Bygget er sertifisert til BREEAM-NOR Excellent. BREEAM er verdens eldste og Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger. Bygget er konstruert etter byggenormen Tek17, og selve kaffeproduksjonen er ISO 22000-sertifisert.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring