Hvor kommer kaffen fra?

Sier Single Origin eller Single Estate deg noe?

Omriss av verdenskart i kaffeskum
Kaffe smaker forskjellig ut fra hvor i verden den kommer fra.
Foto: Shutterstock

Tar du en titt på verdenskartet, vil du oppdage at all kaffe i hovedsak dyrkes i et belte rundt jordens ekvator. Det er i denne fruktbare klima­sonen kaffeplanten trives aller best – og de ulike landene, områdene og plantasjene danner utgangspunktet for opprinnelsesspesifikasjonene vi merker kaffen vår med.

Hva betyr det?

Single Origin:

Dette er kaffebønner som er dyrket i samme region. På samme måte som med vindistrikter, vil jordsmonnet i regionen sette sin spesielle smak på kaffen. I våre Single Origin-varianter har vi vært nøye på å hente bønnene fra regioner som er spesielt kjent for utmerkede dyrkingsforhold og smaksrike kvaliteter.

Single Estate:

Enda mer spesifikt enn Single Origin. Denne distinksjonen gis til kaffe som er dyrket og høstet på én spesifikk plantasje og er dermed 100 % sporbar. De er ettertraktet av kaffeprodusenter som er på jakt etter spesielt god kaffe.

Blend:

Det aller meste av kaffe som selges i Norge består av en blanding av flere ulike kaffesorter. Derav betegnelsen Blend (eller “Blended”). På denne måten kan man “designe” en spesifikk smaks­karakter, basert på spesielt, utvalgte bønner fra flere land og regioner.

Les mer her om hvorfor kaffen har forskjellig smak
Hvorfor forskjellig smak?

Trenger du hjelp til å finne en god kaffeløsning?

Legg inn postnummeret til din virksomhet, så finner vi riktig kontaktperson eller se alle kontakter

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring