Hvor kommer kaffen fra?

Sier Single Origin eller Single Estate deg noe?

Omriss av verdenskart i kaffeskum
Kaffe smaker forskjellig ut fra hvor i verden den kommer fra.
Foto: Shutterstock

Tar du en titt på verdenskartet, vil du oppdage at all kaffe i hovedsak dyrkes i et belte rundt jordens ekvator. Det er i denne fruktbare klima­sonen kaffeplanten trives aller best – og de ulike landene, områdene og plantasjene danner utgangspunktet for opprinnelsesspesifikasjonene vi merker kaffen vår med.

Hva betyr det?

Single Origin:

Dette er kaffebønner som er dyrket i samme region. På samme måte som med vindistrikter, vil jordsmonnet i regionen sette sin spesielle smak på kaffen. I våre Single Origin-varianter har vi vært nøye på å hente bønnene fra regioner som er spesielt kjent for utmerkede dyrkingsforhold og smaksrike kvaliteter.

Single Estate:

Enda mer spesifikt enn Single Origin. Denne distinksjonen gis til kaffe som er dyrket og høstet på én spesifikk plantasje og er dermed 100 % sporbar. De er ettertraktet av kaffeprodusenter som er på jakt etter spesielt god kaffe.

Blend:

Det aller meste av kaffe som selges i Norge består av en blanding av flere ulike kaffesorter. Derav betegnelsen Blend (eller “Blended”). På denne måten kan man “designe” en spesifikk smaks­karakter, basert på spesielt, utvalgte bønner fra flere land og regioner.

Les mer her om hvorfor kaffen har forskjellig smak
Hvorfor forskjellig smak?

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring