Farmers

Hvor mange kalorier er det i kaffen din?

Er du glad i svart kaffe, trenger du ikke å bekymre deg for kaloriinnholdet. Svart kaffe inneholder ingen kalorier, men straks du tilsetter melk eller sukker blir det en annen sak.

Hvor mage kalorier er det i kaffen du drikker?

Mange melkebaserte kaffedrikker, som for eksempel Kaffe Latte og Cappuccino, kan rett og slett utgjøre en liten kaloribombe – selv om disse kaffedrikkene ikke er de verste når det gjelder kaloriinnhold. Så hvor mange kalorier er det egentlig i kaffen du drikker etter at den er tilsatt melk eller sirup og sjokolade for eksempel?

Veldig mange er opptatt av hva man får i seg og er nøye med kaloriinnholdet i maten. Da er det kanskje lett å glemme at kaffe, som i utgangspunktet ikke inneholder kalorier, også kan utgjøre en stor kilde til kalorier i hverdagen – vel og merke om du velger espressobaserte kaffedrikker med melk og sukker.

Hvor mange kalorier sa du?

Kaffe med melk kan inneholde mellom 20 og 80 kcal, avhengig av hvilken melk du velger. Det er betydelig forskjell mellom skummet melk, lettmelk og helmelk. Dersom du liker sukker i kaffen, er det greit å være klar over at én teskje sukker inneholder omtrent 20 kcal.

Cappuccinoen er relativt snill når det kommer til kaloriinnhold, men mengden kalorier du får i deg varierer selvfølgelig avhengig av om den er dobbel eller enkel, og hvorvidt den lages med lettmelk eller helmelk.

  • Enkel med lettmelk: 55 kcal
  • Enkel med helmelk: 80 kcal
  • Dobbel med lettmelk: 70 kcal
  • Dobbel med helmelk: 100 kcal

Kaffe latte har litt flere kalorier enn cappuccino.

  • Enkel latte med lettmelk: 120 kcal
  • Enkel latte med helmelk: 175 kcal
  • Dobbel latte med lettmelk: 135 kcal
  • Dobbel latte med helmelk: 195 kcal
Uimotståelig god, men hvor mange kalorier inneholder den egentlig?

Når kaffen blir en dessert!

Velger du derimot Kaffe mocca, får du i deg enda flere kalorier. Dette er en herlig og smakfull drikk som mange liker, men kombinasjonen av espresso, melk og sjokoladesaus kan inneholde opptil 270 kcal. Det betyr at dersom du drikker én kaffe mocca om dagen ved siden av et normalt, vektstabilt kosthold (for kvinner ca. 2000 kcal i døgnet, for menn ca. 2600 kcal), vil du totalt legge på deg 13 kg i løpet av ett år.

Synes du dette var mye, så finnes det faktisk noen varianter som inneholder enda flere kalorier. På enkelte kaffebarer kan du for eksempel bestille en Islatte Banantoffee eller en Frapino Coffee Espresso. Noen steder tilbyr også Gingerbread Frappuccino og Java Chip Frappuccino. Smakfulle saker, ingen tvil om det, men man bør kanskje ikke unne seg disse kaffedrikkene hver dag da de er mer som en dessert enn en kaffe!

                   Islatte Banantoffee: 315 kcal (liten) / 412 kcal (stor)

Kilder:kaffegeek.nokk.no, starbucks.com, espressohouse.com

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring