Kaffekalkulator - Slik beregner du kaffe

Skal du på ferie eller invitere til selskap? Da kan det være greit å vite hvor mye kaffe du trenger.

Håndbrygging av kaffe
Hvor mye kaffe trenger du på tur eller i et selskap?

Det er ikke alltid like lett å vite hvor mye kaffe man skal ha til forskjellige anledninger, f.eks ferieturer eller selskaper. Sjekk vår kaffekalkulator og finn ut hvor mye kaffe du trenger!

Så mye kaffe må du beregne

Å beregne hvor mye kaffe du trenger kan gjøres med en enkel huskeregel. En pose filterkaffe er som regel 250 gram med mindre du har kjøpt en større pose. 250 gram filterkaffe tilsvarer ca. 4 liter ferdigbrygget kaffe. Antall kopper avhenger selvsagt av størrelsen på koppen din, men vi beregner ca. 20 kopper per pose.  Bruk ca. 60 gram filterkaffe per liter vann.

Kaffekalkulator:

En pose med 250 gram kaffe = 4 liter ferdig brygget kaffe / ca. 20 kopper

Beregn ca. 2 kopper per person!

Selskapskaffe

Beregne kaffe til tur

Skal du ut på tur må du regne med alle kaffekopper som skal drikkes i løpet av dagen, og da kan det være fint å ta utgangspunkt i snittet som er nærmere 4 kopper kaffe om dagen. Er det 4 kaffedrikkende på tur i 1 uke, så utgjør det 112 kopper kaffe. Med 20 kopper kaffe per pose, må du ha minst 6 poser med 250 gram filterkaffe eller annen kaffe du måtte ønske.

Til slutt; det finnes mange som er ekstra glade i kaffe og drikker nærmere 6 kopper om dagen. Husk å beregne ekstra når de kommer på besøk eller skal være med på tur.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring