Farmers

Kaffe er den viktigste kilden til antioksidanter

Antioksidanter er viktige for oss, fordi de beskytter mot frie oksygenradikaler. Du finner antioksidantene i mat og drikke, som valnøtter, bær, grønnsaker – og kaffe!

To kopper med kaffebønner

Kroppen vår er en kompleks maskin. Når vi forbrenner oksygenet som vi er helt avhengig av, produserer kroppen det vi kaller frie oksygenradikaler.

Beskytter cellene

I motsetning til oksygenet, så er ikke disse radikalene spesielt bra for oss. De angriper cellene våre, og kan både skade arvestoff og forårsake kreft. Og her kommer antioksidantene inn. De beskytter nemlig cellene våre mot oksygenradikalenes herjinger. Antioksidanter er kjemiske stoffer som vitaminer, proteiner, enzymer og peptider.

Drikk kaffe med god samvittighet

Viktige kilder

Med andre ord: Vi trenger antioksidanter. Og nordmenn får i seg ganske mange av dem. Grunnen er at vi er blant verdens mest kaffedrikkende folkeferd. Kaffe inneholder nemlig antioksidanter, og står for omtrent halvparten av inntaket vårt av nevnte stoff. Filterkaffe regnes som den gunstigste kaffekilden for antioksidanter.

Men (og det er alltid et men), antioksidanter er ikke bare antioksidanter. Det finnes som nevnt flere – og de har ulike, viktige effekter. Derfor trenger vi et variert inntak. Og som overalt ellers, er det grønnsakene som kanskje er den viktigste kilden. Og blant grønnsakene er nok en gang sunnhetens Rolls-Royce, brokkolien, en viktig bærer.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring