Kaffe og sjokolade
Kaffe + sjokolade = godt!
Kaffe + sjokolade = godt!
For mange er kombinasjonen kaffe og sjokolade utrolig smakfullt!
Det er flere forklaringer på det. For det første passer det med noe søtt til bitterstoffene i kaffen, og for det andre går aromaspekteret i kakao-bønnene godt sammen med aroma-stoffene i kaffe.
En ting er å nyte en bit sjokolade sammen med en kopp kaffe. Noe annet – og noe som passer fint til mørke vinterkvelder – er å blande kaffe og sjokolade i koppen.
En vinterdrøm til to personer…
2 dl sterk kaffe
2 dl varm kakao
1 klype pepperkakekrydder
1 dl melk
Brunt sukker (etter smak)
1-2 pepperkaker til dekorasjon
Fremgangsmåte:
Rør sammen kakaoen og pepperkakekrydderet i kaffen.
Skum melken.
Fyll glassene halvfulle med kaffe og deretter melkeskummet.
Tilsett sukker etter smak, og dryss med pepperkake-smuler.
—
1 dl sterk kaffe
1 ss sjokoladesaus
20 gram revet sjokolade
2 dl melk
Fremgangsmåte:
Skum 2 dl melk og hell i koppen.
Hell sjokoladesausen forsiktig gjennom skummet så den legger seg i bunnen.
Deretter heller du espressoen varsomt gjennom skummet.
Til slutt drysser du den revne sjokoladen på toppen.
Servér!
Kaffe er perfekt å nyte under et varmt pledd i høst- eller vinterkulda både ute og inne. Og det finnes mange måter å nyte kaffe ute på, både rundt bålet eller på tur. Her kan du lese noen gode tips for en perfekt høst/vinter ute.
Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.
Vår personvernerklæring