Pumpkin Spice Latte

Har du lyst til å krype opp i sofaen med en stor kopp med noe godt, varmende å drikke?

Da er nok en Pumpkin spice Latte akkurat det du trenger!

Denne er inspirert fra USA, der gresskar har vært en typisk høst-innslag i både mat- og drikkeveien, og er ofte noe man ser på kaffebarer rundt om på høsten. Det er bare å prøve seg frem for å finne ut akkurat hvordan du liker den.

Oppskrift Pumpkin Spice Latte

Du trenger:

Kryddersirup:

4 ts kanel

4 ts malt nellik, eller allehånde

4 ts malt ingefær, tørket

2 ts muskatnøtt, malt

2 dl vann

2 dl brunt sukker

0,5 dl sterk Ali Kaffe filtermalt

2 ts gresskarpure (hvis du har)

2 dl melk

2 ss kryddersirup

Pisket krem

Slik gjør du:

  1. Bland kanel, nellik, ingefær og muskatnøtt i en bolle til kryddermiks. Kok opp vann og brunt sukker i kjele og rør til sukkeret er helt oppløst. Tilsett kryddermiksen og la småkoke 1 minutt til krydderet har løsnet opp. Avkjøl og oppbevar i flaske med kork i kjøleskapet. Lag gjerne dobbel porsjon, så har du til flere ganger.
  2. Lag sterk ALI Kaffe filtermalt.
  3. Varm opp melk i en kjele eller bruk en melkeskummer om du har.
  4. Hell opp kaffe i en stor kopp og tilsett kryddersirupen og gresskarpure. Rør godt.
  5. Tilsett den varme melken og topp med pisket krem og kanel.

Vel bekomme!

Har du lyst til å teste ut andre spennende kaffe drikker:

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring