Kaffe og sjokolade

Kaffe + sjokolade = godt!

Sjokolade og kaffebønner
Foto: Shutterstock

For mange er kombinasjonen sjokolade/kaffe utrolig smakfullt!
Det er flere forklaringer på det. For det første passer det med noe søtt til bitterstoffene i kaffen, og for det andre går aromaspekteret i kakao-bønnene godt sammen med aroma-stoffene i kaffe.

En ting er å nyte en bit sjokolade sammen med en kopp kaffe. Noe annet – og noe som passer fint til mørke vinterkvelder – er å blande sjokolade og kaffe i koppen.

Nedenfor finner du to ulike oppskrifter på akkurat denne kombinasjonen.

Winter – dream – coffee

En vinterdrøm til to personer…
2 dl sterk kaffe
2 dl varm kakao
1 klype pepperkakekrydder
1 dl melk
Brunt sukker (etter smak)
1-2 pepperkaker til dekorasjon

Fremgangsmåte:
Rør sammen kakaoen og pepperkakekrydderet i kaffen.
Skum melken.
Fyll glassene halvfulle med kaffe og deretter melkeskummet.
Tilsett sukker etter smak, og dryss med pepperkake-smuler.

Caffe Mocca

1 dl sterk kaffe
1 ss sjokoladesaus
20 gram revet sjokolade
2 dl melk

Fremgangsmåte:
Skum 2 dl melk og hell i koppen.
Hell sjokoladesausen forsiktig gjennom skummet så den legger seg i bunnen.
Deretter heller du espressoen varsomt gjennom skummet.
Til slutt drysser du den revne sjokoladen på toppen.
Servér!

Perfekt å nyte under et varmt pledd i høst- eller vinterkulda

Trenger du hjelp til å finne en god kaffeløsning?

Legg inn postnummeret til din virksomhet, så finner vi riktig kontaktperson eller se alle kontakter

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring