Vinterferie med kaffekos

Klar for vinterferie? – her er noen tips!

Tre skigåere i snødekt fjell
Foto: DNT v/Sindre Thoresen Lønnes

En av fire nordmenn pleier å ta vinterferie, viser en undersøkelse gjennomført på vegne av Hovedorganisasjonen Virke.
Det er populært med både utenlandsreiser og hytteturer i vinterferien. Uansett vil samvær med familie og venner stå i høysetet. Aktiviteter, lek og naturopplevelser er viktig for de aller fleste, og for mange er ski og familiekos ensbetydende med vinterferie.

Turkaffe i vinterferien

Kanskje kan vinterferien være en god anledning til å prøve noen av de nye kaffeapparatene som er designet for tur-bruk? Det er mange måter å lage en god kopp kaffe på, også ute i naturen.

Den Norske Turistforening

Har du ikke egen hytte, kan du gjøre som mange andre turglade og ta turen til en av de mange DNT-hyttene som finnes over hele landet. Den Norske Turistforenings hytter er kjent for sin uformelle og koselige stemning. I løpet av vinterferien arrangerer DNT for øvrig 330 aktiviteter for både små og store.

ALI Kaffe og DNT

Turistforeningen har hatt en betydelig medlemsvekst de siste årene. I 2016 ble DNT kåret til Årets Reiselivsmarkedsfører, og samme år inngikk foreningen et samarbeid med NorgesGruppen og ALI Kaffe. Det innebærer at ALI Kaffe er en av partnerne som skal jobbe for at flere får oppleve turglede. Ett av målene som er satt, er ”Garantert god kaffe på alle DNTs betjente og selvbetjente hytter”.

”Wiener Kaffee” på hytta

Vinterferien kan kanskje også inspirere til kreativ kaffebrygging? Prøv for eksempel å lage en ”Wiener Kaffee”. Den passer utmerket etter en god skitur.

To kaffekrus i vinduskarm
Foto: Shutterstock

Dette trenger du:
120 gram halvsøt sjokolade
1 teskje sukker
1,2 dl kremfløte
1 liter varm, sterk kaffe
Pisket fløte
Appelsinskall

Slik gjør du:
Smelt sjokolade i en tykkbunnet kasserolle på lav varme. Rør inn sukker og kremfløte.
Bland inn kaffe med en stålvisp, en halv kopp om gangen. Fortsett til blandingen blir kremaktig.
Topp med en dott pisket fløte og revet appelsinskall.

Kos deg og nyt!

Hentet fra boken Kaffe – med smak av kafé av Sherri Johns.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring