Bulletproof kaffe

«Bulletproof» eller ketokaffe er kaffen for deg som er glad i fyldig kaffe; i denne kaffedrikken skal du nemlig tilsette både smør og olje. Som et substitutt for frokost skal fettkaffen gi deg en skuddsikker start på dagen, ifølge tilhengerne.

Bulletproof kaffe

Keto kaffe eller bulletproof kaffe slo an som en trend for flere år siden, og har fortsatt sine ambassadører. Drikken ble popularisert av livsstils- og slankecoach Dave Asprey, som mener den har en rekke helsegevinster.

Slik lager du keto kaffe

Du trenger kaffe, usaltet smør og olje. Og en blender for å blande alt sammen.

  • Lag en stor kopp med kaffe og forvarm en blender med varmt vann.
  • Tilsett kaffen, 1 ss smør og 1 ss olje (gjerne MCT-olje) i blenderen.
  • La det bli blandet til drikken ligner på en skummende kaffe latte.

Energi til kropp og hjerne

Keto kaffe gir deg ikke bare langvarig energi, også din kognitive funksjon skal bli betraktelig styrket over lengre tid, hevdes det. Dette er smørets fortjeneste, ettersom det gir et langsomt og stabilt opptak av koffeinet. I tillegg skal kokosoljen ha en positiv effekt på hjernen. Vanlig kokosolje kan brukes, men Asprey selv sverger til en såkalt MCT-olje, som består av to spesielle fettsyrer fra kokosoljen. Disse skal være langt mer effektive, fordi de tas så raskt opp i kroppen og blir omgjort til energi.

Keto kaffe på menyen

Spisekonseptet Gló, som satser på sunn og økologisk mat, har keto kaffe på menyen. Den islandske kjeden åpnet i 2017 en restaurant i København.

Foto: Shutterstock

Kanskje du finner ut at en enkel, svart kopp med kaffe fortsatt er det beste, eller kanskje du er blant dem som lar seg overbevise.

Smak selv!

Har du lyst til å prøve andre spennende kaffedrikker, sjekk ut:

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring