Oksygen ødelegger kaffens aromastoffer

Kaffe er faktisk ferskvare

Espresso
Oksygen bryter ned mange av kaffens aromastoffer i løpet av kort tid

Måten man oppbevarer og lagrer kaffe på, har stor innvirkning på kaffens kvalitet, og kaffe er faktisk en ferskvare.
Både hele kaffebønner og ferdig malt kaffe tåler dårlig lagring der hvor det er tilførsel av frisk oksygen, og det kan i verste fall ødelegge en god kaffeopplevelse.

Oksygen bryter ned mange av kaffens aromastoffer i løpet av kort tid. Dette gjelder spesielt ferdig malt kaffe.

Jo finere du maler kaffebønnene, jo flere aromastoffer frigjør du – noe som selvfølgelig bidrar til å gi en god smaksopplevelse om du tilbereder kaffen straks etter maling av bønnene.
Derfor er det viktig å male opp den mengde man trenger for umiddelbar bruk. Undersøkelser viser at espressomalt kaffe frigjør så mye som 60 % av aromastoffene innen 15 til 30 minutter etter kverningen.

Så hvordan skal man da oppbevare kaffe?

Mange av posene med kaffe har god holdbarhet så lenge den er i uåpnet emballasje, men straks kaffeposen er åpnet, og kaffen er utsatt for luft mister den aromastoffer litt etter litt.
Så når du har åpnet en pose med filtermalt kaffe, bør den helst bli brukt i løpet av to til tre uker.

Tilbereder du kaffen umiddelbart etter du har kjørt bønnene gjennom kvernen, får du nyttiggjort deg aromastoffene, og er nærmest garantert en god kopp kaffe.

Uåpnede kaffeposer bør oppbevares mørk og kjølig - men ikke i kjøleskap.

Les mer om akkurat dette temaet på
Kaffegeek

Trenger du hjelp til å finne en god kaffeløsning?

Legg inn postnummeret til din virksomhet, så finner vi riktig kontaktperson eller se alle kontakter

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring