Ostekake med kaffe og deilig sjokolade glasur

Har du lyst til å imponere gjestene med en kake som nærmest smelter på tungen? Da er dette den perfekte kaken å lage og vi garanterer at den blir kveldens høydepunkt.

kaffeostekake på stettfat
Foto: Nadin Martinuzzi

Mange tror kanskje at ostekaker er vanskelig å lage, men det er ikke så komplisert faktisk. Og det fine med ostekaker er at du kan smakstilsette ostefyllet med nesten det meste. Du kan med enkle grep endre hele kaken kun etter hvilket fyll du ønsker, om det er en søt jordbær ostekake eller kanskje en frisk sitron ostekake? Valgene er mange! Her er det bare å prøve seg frem, men vår favoritt er definitivt ostekake med kaffe og sjokoladeglasur!

Ingredienser kakebunn:

Ingredienser ostefyll:

 • 200 g mørk sjokolade – 70 % kakao
 • 800 g romtemperert naturell kremost
 • 1 ts vaniljesukker
 • 150 g sukker
 • 2 ts kakao
 • 1 egg

Ingredienser sjokoladeglasur:

 • 1 dl kremfløte
 • 200 g kokesjokolade
 • 3 ss Evergood Dark Roast kaffe
Denne kaken er uimotståelig god! Foto: Nadin Martinuzzi

Nå som du har fått satt frem alle ingrediensene er det bare å begynne å bake kaffeostekake!

Fremgangsmåte

 1. Sett stekeovnen på 175ºC, over- og undervarme. Bruk en rund springform (24 cm diameter) og dekk den med bakepapir. Husk å smør kantene!
 2. Begynn å lage bunnen først, dette gjør du ved å smelte smør i en kjele, og tilsette nytraktet kaffe. Oreokjeksene må knuses veldig godt, så bruk enten en stavmikser eller putt de i en pose og knus for hånd. Hell de knuste oreokjeksene over i kjelen med smørblandingen og bland det godt sammen. Hell blandingen over i springformen, og press den utover med en slikkepott.
 3. Bunnen skal nå stekes på nederste rille i stekeovnen i 10 minutter. Etter 10 minutter tar du bunnen ut av ovnen, og senker temperaturen til 150ºC.
 4. Mens ovnen kjøler seg ned kan du starte å lage ostefyllet. Begynn ved å smelte sjokolade i vannbad. Pisk sammen kremost, vaniljesukker, sukker og kakao. Rør inn egget. Tilsett dette i den smeltede sjokoladen. OBS, veldig viktig! Ikke pisk for mye i ostefyllet – da kan du risikere å få for mye luft i blandingen, slik at ostekaken blåser seg opp under steking og synke sammen igjen når den avkjøles.
 5. Nå kan du helle osteblandingen over kjeksbunnen, og sette kaken tilbake i ovnen. Ostekaken skal steke i 35–40 minutter. Kaken skal være nesten stiv i midten, men ikke helt – for den stivner mer når den er avkjølt.
 6. Det er viktig å la kaken avkjøles litt på benken først, før den settes i kjøleskapet.
 7. Mens kaken står til avkjøling kan du lage sjokoladeglasuren. Dette gjøres ved å koke opp kremfløte i en liten kjele. Når fløten koker, tar du kjelen av varmen og tilsetter kaffe og grovhakket sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør sjokoladeglasuren jevn, og avkjøl til den får romtemperatur.
 8. Ta kaken ut av kjøleskapet, og hell sjokoladeglasuren over kaken.
 9. Nyt verdens beste Ostekake!

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring