Ostekake med kaffe og deilig sjokolade glasur

Har du lyst til å imponere gjestene med en kake som nærmest smelter på tungen? Da er dette den perfekte kaken å lage og vi garanterer at den blir kveldens høydepunkt.

kaffeostekake på stettfat
Foto: Nadin Martinuzzi

det er overraskende lett å lage ostekake, selvom mange tenker at det kanskje er veldig komplisert. Det fine med ostekaker er at du kan smakstilsette ostefyllet med nesten det meste. Du kan med enkle grep endre hele kaken kun etter hvilket fyll du ønsker, om det er en søt jordbær ostekake eller kanskje en frisk sitron ostekake? Valgene er mange!

Kakebunn:

Ostefyll:

  • 200 g mørk sjokolade – 70 % kakao
  • 800 g romtemperert naturell kremost
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g sukker
  • 2 ts kakao
  • 1 egg

Sjokoladeglasur:

  • 1 dl kremfløte
  • 200 g kokesjokolade
  • 3 ss Evergood Dark Roast kaffe
Denne kaken er uimotståelig god! Foto: Nadin Martinuzzi

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175ºC, over- og undervarme. Bruk en rund springform (24 cm diameter) og dekk den med bakepapir. Husk å smør kantene!
  2. Begynn å lage bunnen først, dette gjør du ved å smelte smør i en kjele, og tilsette nytraktet kaffe. Oreokjeksene må knuses veldig godt, så bruk enten en stavmikser eller putt de i en pose og knus de for hånd. Hell de knuste oreokjeksene over i kjelen med smørblandingen og bland det godt sammen. Hell blandingen over i springformen, og press den utover med en slikkepott.
  3. Bunnen skal nå stekes på nederste rille i stekeovnen i 10 minutter. Etter 10 minutter tar du bunnen ut av ovnen, og senker temperaturen til 150ºC.
  4. Mens ovnen kjøler seg ned kan du starte å lage ostefyllet. Begynn ved å smelte sjokolade i vannbad. Pisk sammen kremost, vaniljesukker, sukker og kakao. Rør inn egget. Tilsett dette i den smeltede sjokoladen. OBS! Ostefyllet må ikke piskes for lenge, for da kan det danne seg for mye luft. Ostekaken kan da blåse seg opp under steking og synke sammen igjen når den avkjøles.
  5. Nå kan du helle osteblandingen over kjeksbunnen, og sette kaken tilbake i ovnen. Ostekaken skal steke i 35–40 minutter. Kaken skal være nesten stiv i midten, men ikke helt – for den stivner mer når den er avkjølt.
  6. Kaken bør avkjøles litt på benken først, før du kan sette den i kjøleskapet.
  7. Mens kaken står til avkjøling kan du lage sjokoladeglasuren. Dette gjøres ved å koke opp kremfløte i en liten kjele. Når fløten begynner å koke, tar du kjelen av varmen og tilsetter kaffe og grovhakket sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør sjokoladeglasuren jevn, og avkjøl til den får romtemperatur.
  8. Ta kaken ut av kjøleskapet, og hell sjokoladeglasuren over kaken.
  9. Nyt verdens beste Ostekake!

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring