Våre poser kan resirkuleres som plast

Vår emballasje består kun av plast og skal også resirkuleres som plast der hvor det er ordninger for dette.

En spirende kaffeplante

Våre kaffeposer er uten aluminium

JOH. JOHANNSON KAFFE har i flere tiår kjørt sine kaffeposer uten aluminium. Til tross for at dette er den enkleste og billigste metoden for å lage tette nok poser. Vår innfallsvinkel har vært at vi skal gjøre det beste vi kan, også når det gjelder emballasje.

Vi har derfor metallfrie kaffeposer og de kan resirkuleres som plast. Metallet som er brukt i andre kaffeposer er svært vanskelig å materialgjenvinne, og dette ønsker ikke vi å bidra til.

Vårt mål er finne plasttyper som er så like hverandre at de faktisk kan resirkuleres. Samtidig som de innehar egenskapene som gjør at vi kan beholde lang holdbarhet på kaffen.

Våre kaffeposer er av emballasje som består av flere lag med ulike typer plast som har forskjellige egenskaper. Blant annet har vi ett lag i kaffeposen som er der for å hindre gjennomtrenging av vannmolekyler og oksygen.
Vanlig Polyetylen (PE) er ikke tett nok og vil slippe gjennom oksygen som bryter ned aromastoffer i kaffen. Det ytterste laget består av polyester (PET), som det trykkes design på.
Selve PE-laget er det gjort en del med, slik at den skal både inneholde en oksygenbarriere og være sveisbar. Dette for å bevare kaffens aroma og smak.

Vi jager og presser på, da vårt helt tydelige mål er materialgjenvinning også for våre kaffeposer.

Vår kaffe er produsert på Norges miljøvennlige kaffebrenneri - les mer om det her
Norges miljøvennlige kaffebrenneri

Ulike metoder for resirkulering

Utfordringen er at det er ulike metoder for resirkulering hos de ulike renovasjonsselskapene rundt i landet. På noen anlegg er det rene plast-returordninger. Der må husholdningen selv sortere plast for seg, mens andre godtar plast i restavfallet. Da plasten blir skilt ut når restavfallet kommer til sorteringsanlegget.

Vi oppfordrer derfor til å undersøke hvordan plastavfall skal resirkuleres i din kommune. Finn ut hvilket system som gjelder for din kommune her.

Vi kan forsikre om at vi kun benytter plast i emballasjen på våre produkter som er produsert ved Norges miljøvennlige kaffebrenneri i Vestby.

Kan også informere om at kaffegrut og filterpapir skal kastes i matavfall der det er ordninger for det.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring