Våre poser kan resirkuleres som plast

Vår emballasje består kun av plast og skal også resirkuleres som plast der hvor det er ordninger for dette.

En spirende kaffeplante

JOH. JOHANNSON KAFFE har i flere tiår kjørt sine kaffeposer uten aluminium, til tross for at dette er den enkleste og billigste metoden for å lage tette nok poser. Vår innfallsvinkel har vært at vi skal gjøre det beste vi kan, og når det gjelder emballasje, så er det metallfrie poser som bidrar mest. Metallet brukt i poser er svært vanskelig å materialgjenvinne.

Vårt mål er finne plasttyper som er så like hverandre at de faktisk kan materialgjenvinnes, samtidig som de innehar egenskapene som gjør at vi kan beholde lang holdbarhet på kaffen.

Våre poser består av flere lag med ulike typer plast som har forskjellige egenskaper. Blant annet har vi ett lag i posen som er der for å hindre gjennomtrenging av vannmolekyler og oksygen. Vanlig Polyetylen (PE) er ikke tett nok og vil slippe gjennom oksygen som bryter ned aromastoffer i kaffen. Det ytterste laget består av polyester (PET), som det trykkes design på.
Selve PE-laget er det gjort en del med, slik at den skal både inneholde en oksygenbarriere og være sveisbar – dette for å bevare kaffens aroma og smak.

Vi jager og presser på, da vårt helt tydelige mål er materialgjenvinning også for våre kaffeposer.

Utfordringen er at det er ulike metoder for resirkulering hos de ulike renovasjonsselskapene rundt i landet. På noen anlegg er det rene plast-returordninger hvor husholdningen selv må sortere plast for seg, mens andre godtar plast i restavfallet da plasten blir skilt ut når restavfallet kommer til sorteringsanlegget.

Vi oppfordrer derfor til å undersøke hvordan plastavfall skal håndteres i din kommune, og kan forsikre om at vi kun benytter plast i emballasjen på våre produkter.

Kan også informere om at kaffegrut og filterpapir skal kastes i matavfall der det er ordninger for det.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring