Sjokoladekjeks med kaffe

Fantastiske myke kjeks med en flytende nutellakjerne, et hint av kaffe og sprø i kantene. Hva mer kan man be om?

Sjokoladekjeks med kaffe
Sjokoladekjeks med kaffe

I denne oppskriften kombinerer vi alt fra en himmelsk kjeks-verden! Følg stegene under for å lage herlige sjokoladekjeks med kaffe!

Vi anbefaler å bruke en kaffe som har smaker som minner om sjokolade, for eksempel Blå Java fra Coffee of the World-serien.

Denne oppskriften holder til ca. 12-15 kjeks.

Dette trenger du:

  • 250 g romtemperert smør
  • 2 dl sukker
  • 2 dl brunt sukker
  • 2 store egg
  • 1 ts vaniljeessens
  • 1 ts natron
  • 0,5 dl kald kaffe
  • 5,5 dl hvetemel
  • 350 g sjokoladechips
  • Nutella til fyll
sjokolade kjeks med et hint av kaffe

Fremgangsmåte:

  1. Bruk en t-skje og lag små klumper av nutella som du legger på et bakepapir. De kan være på størrelse med en 20,- mynt. Sett nutellaklumpene i kjøleskapet i omtrent 1 time.
  2. Pisk sukker og romtemperert smør til en luftig masse.
  3. Tilsett eggene og fortsett å piske
  4. Pisk inn kaffe, vanilje-essens og natron.
  5. Rør inn hvetemel og sjokoladechips. Dersom du ikke har sjokoladechips, kan du hakke opp vanlig sjokolade.
  6. Sett kjeksdeigen i kjøleskapet og la den avkjøles i ca. 45 minutter.
  7. Sett ovnen på 180ºC
  8. Ta nutellaen og deigen ut fra kjøleskapet. Ta en liten neve kjeksdeig, legg en nutellaklump i midten og pakk den inn i kjeksdeigen. Legg den over på et bakepapir med «brettekantene» ned.
  9. Trykk kjeksene forsiktig ned med håndflaten. (De skal ikke være helt flate)
  10. Stek midt i ovnen i ca. 12–15 minutter. Følg med mot slutten av steketiden, de kan fort bli brent. De skal være gylne i kantene, men fortsatt myke i midten.
  11. Avkjøl på rist.

Sjokoladekjeks med kaffe er klar, velbekomme!

PS. Disse smaker helt utrolig godt sammen med vaniljeis!

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring