Brasil – verdens største kaffeprodusent

Kaffen kom til Brasil i 1727 da den brasilianske oberstløytnanten Francisco de Mello Palheta klarte å smugle med seg noen bønner fra Fransk Guiana.

Kaffemarker i Brasil
En av mange kaffeplantasjer i Brasil. Bilde: Shutterstock

Det tok imidlertid lang tid før kaffe ble et produkt av betydning i landet, og først rundt år 1800 begynte Brasil å eksportere kaffe. Flere dramatiske begivenheter de følgende årene, bl.a. slaveopprør på Haiti, som den gang var en ledende eksportør av kaffe, ga imidlertid et godt grunnlag for å utvikle eksporten av dette produktet fra Brasil.

Verdens største

Brasil er sammen med Colombia verdens største kaffeproduserende land som eksporterer til Norge. I 2018 var hele 60 % av all kaffe som kom til Norge fra disse to landene, i følge Statistisk sentralbyrå.

I 2012 eksporterte Brasil hele 50 826 000 sekker med kaffe, og landet står i dag for mellom 1/3 og 40 % av all kaffe som produseres i verden. 80 % av kaffen er av typen Arabica, 20 % er Robusta.
Enkelte av kafferegionene i landet dyrker også kaffe som er rik på stoffet Furan som bidrar til en god crema på espressokaffen.

Lyst til å lese mer om hva som skjer med kaffen fra den blir plukket på en kaffebusk til den havner som flytende gull i koppen din, klikk her!

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring