Cold brew med sitron og grapefrukt

Kaldbrygget kaffe eller cold brew, har blitt mer og mer vanlig i Norge. Men ikke alle er helt overbevist om at ren kald kaffe er godt, så la oss prøve å overbevise deg med denne oppskriften.

Cold brew kaffe med sitron
Cold brew kaffe med sitron og grapefrukt

Finn frem utstyret du trenger og sett i gang med å lage cold brew med sitron!

Hvordan lage cold brew?

Kaldbrygget er ganske enkelt å tilberede, men det krever litt brygge tid. Noen kaller den også ‘’sakte brygg’’, da den må stå i minimum 12 timer for å oppnå den gode aromaen og smaken. Resultatet er en kaffe som inneholder 70% mindre syre og bitre stoffer. Bra for magen, perfekt for smakssansene. Vi vil si at det er 12 gode investerte timer da kaldbrygget gir en helt spesiell smaksdybde og fruktige innslag til kaffen.

Dette trenger du

  • 200 g kaffe (Coffee of the World Sidamo Etiopia)
  • 1 liter kaldt vann
  • 1-2 sitroner
  • 1 grapefrukt

Utstyr:

  • Karaffel/mugge/presskanne
  • Kaffefilter
  • Plastfolie for å dekke til beholder

Forberedelsestid:

12-18 timer. Kaffen blir sterkere jo lenger den står, så prøv deg frem og finn din ideelle brygge tid.

Slik gjør du:

  1. Putt kaffe i en beholder av tilstrekkelig størrelse eller en presskanne.
  2. Tilsett vann og bland godt med en skje eller annet.
  3. Dekk til toppen med en plastfolie eller det du måtte ha og la den trekke i 12-18 timer.
  4. Når kaffen er ferdig trukket, sil den gjennom et kaffefilter og oppi en annen beholder. Bruk gjerne utstyret fra kaffetrakteren din om du har en. Da har du både filterholder og en kanne å helle over i. Om du har brukt presskanne, kan du nå presse stempelet ned.
  5. Tilsett gjerne noen isbiter eller kaldt vann dersom du syntes kaffen ble for sterk.

Nå kan du tilsette sitronsaft og og legge små skiver av grapefrukt i glasset. Ha gjerne noen isbiter oppi også og rør om. Vipps, så har du cold brew med sitron!

Bruk ca. 20 ml sitronsaft til 300 ml kaldbrygget.

TIPS! Om du synes det blir mye gris med kaffegruten,  så kjøp presskannefilter. Fyll den opp med riktig mengde kaffe, knyt den igjen, og legg den i oppi vannet. Sørg for at den ikke er for tettpakket, vannet må få komme i kontakt med alle kaffen selv om den ligger inni filteret. Når kaffen er ferdig brygget er det bare å kaste filterposen med grut oppi i søpla.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring