Farmers

Muffins med kaffe og banan

Lyst til å prøve noe skikkelig godt i påsken? Da burde du bake muffins med kaffe og banan.

Muffins med banan og kaffe
Foto: Shutterstock

Kombinasjonen mellom litt søte bananer og kaffens bitterhet og syrlighet, er helt fantastisk. Følg oppskriften og nyt deilige, saftige muffins med kaffe og banan. Passer veldig godt med en nytraktet kaffe til eller kakao for de minste!

Oppskrift

Ingredienser:

  • 2 egg
  • 150 g sukker (kan erstattes med annen søtnig, f.eks sukrin)
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g smør
  • 4 ss kaffe
  • 2 ts kanel
  • 2–3 godt modne bananer

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200ºC
  2. Lag en eggedosis av pisket egg, sukker og vaniljesukker.
  3. Bland kanel, bakepulver og hvetemel.
  4. Smelt smøret og tilsett kaffen.
  5. Mos bananene i en egen bolle, enten med gaffel eller stavmikser. Mosen skal helst være uten for mye klumper.
  6. Vend forsiktig melblandingen, smør og bananene inn i eggedosisen.
  7. Fyll muffinsformer ca. 2/3 fulle. Du får ca. 12 former ut av denne røren.
  8. Stek muffinsene i 15–20 minutter.
  9. Avkjøl muffinsene på en rist.

Da er det bare å nyte muffins med kaffe og banan!

Muffinsene kan fint fryses ned, så lag gjerne dobbelt røre. I tillegg er det ingenting i veien for å bytte ut melk og smør med melkefrie varianter, men smaken kan da variere utifra hvilken plantemelk/smør du bruker.

Lyst til å prøve noen annet gøy? Hva med å hive deg på Cold Brew trenden, eller kaldbrygget kaffe som noen også sier.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring