Cold brew med sitron og grapefrukt
Kaldbrygget kaffe eller cold brew, har blitt mer og mer vanlig i Norge. Men ikke alle er helt overbevist om at ren kald kaffe er godt, så la oss prøve å overbevise deg med denne oppskriften.
Kaldbrygget kaffe eller cold brew, har blitt mer og mer vanlig i Norge. Men ikke alle er helt overbevist om at ren kald kaffe er godt, så la oss prøve å overbevise deg med denne oppskriften.
Finn frem utstyret du trenger og sett i gang med å lage cold brew med sitron!
Kaldbrygget er ganske enkelt å tilberede, men det krever litt brygge tid. Noen kaller den også ‘’sakte brygg’’, da den må stå i minimum 12 timer for å oppnå den gode aromaen og smaken. Resultatet er en kaffe som inneholder 70% mindre syre og bitre stoffer. Bra for magen, perfekt for smakssansene. Vi vil si at det er 12 gode investerte timer da kaldbrygget gir en helt spesiell smaksdybde og fruktige innslag til kaffen.
Forberedelsestid:
12-18 timer. Kaffen blir sterkere jo lenger den står, så prøv deg frem og finn din ideelle brygge tid.
Nå kan du tilsette sitronsaft og og legge små skiver av grapefrukt i glasset. Ha gjerne noen isbiter oppi også og rør om. Vipps, så har du cold brew med sitron!
Bruk ca. 20 ml sitronsaft til 300 ml kaldbrygget.
TIPS! Om du synes det blir mye gris med kaffegruten, så kjøp presskannefilter. Fyll den opp med riktig mengde kaffe, knyt den igjen, og legg den i oppi vannet. Sørg for at den ikke er for tettpakket, vannet må få komme i kontakt med alle kaffen selv om den ligger inni filteret. Når kaffen er ferdig brygget er det bare å kaste filterposen med grut oppi i søpla.
Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.
Vår personvernerklæring