Historien om Evergood
Evergood ble lansert i 1954 – i en tid da jakten på billig kaffe førte til store variasjoner på markedet, i både smak og kvalitet. Dette ga liv til ideen om å lage en kvalitetskaffe av de beste kaffesortene, slik at norske kaffeelskere kunne være trygge på én ting. God og forutsigbar smak, hver eneste gang.
Før lanseringen måtte kaffen få et navn som speilet produktideen. Valget falt på Evergood, et navn som signaliserte jevn kvalitet, god smak og pålitelighet samtidig som det var lett å uttale og enkelt å forstå.
Slik ble Evergood – en kaffe som var litt dyrere for smakens skyld – født.
I starten var Evergood kun tilgjengelig på Østlandet. Etter hvert som det ble mulig å vakuumpakke kaffen, ble holdbarheten forlenget, og dermed også kvaliteten over tid. Dette åpnet for distribusjon til resten av landet, og Evergood ble raskt et kjent navn i norske hjem.
Samtidig vokste det frem et visuelt symbol som skulle bli uløselig knyttet til merkevaren: den ikoniske gullkoppen.
I de første reklamekampanjene ble gullkoppen fremstilt i dekadente miljøer, ofte sammen med kjente kulturpersonligheter. Disse fungerte som «garantister» for kvalitet og bidro til å bygge Evergood som et eksklusivt kaffemerke.


Da konkurrenter etter hvert begynte å kopiere uttrykket, ble det enda viktigere for Evergood å eie et sterkt og særegent visuelt univers. Valget falt på gullkopp mot rød silke – en kombinasjon som harmonerte perfekt med den røde emballasjen og forsterket merkevarens identitet.
Hvor sterkt uttrykket var, ble tydelig i en annonsetest som ble gjennomført:
En annonse med kun en halv gullkopp, uten navn eller logo, ble vist til forbrukere.
76 % av de spurte, svarte at de kjente merket, det var såklart Evergood.
Uttrykket med rød silke og gullkopp er slik vi kjenner Evergood også den dag i dag. Reklamekampanjer tidlig på 2000-tallet hentet inspirasjon fra kunst og kultur, og posisjonerte Evergood som en norsk klassiker.
Evergood ble sammenlignet med andre eksklusive råvarer og produkter der kvalitet koster litt mer – men gir desto større verdi.


Rundt 2010 økte kaffeprisene globalt, noe som også påvirket Evergood og de øvrige kaffemerkene til Joh. Johannson Kaffe.
Svaret var tydelig: Evergood skulle aldri gå på kompromiss med kvaliteten.
Fokuset i markedsføringen ble derfor den samme grunnideen som i 1954 – god smak og høy kvalitet. Når råvarene holder et høyt nivå og prosessen er kompromissløs, vil prisen naturlig nok være noe høyere.
Evergood er – og har alltid vært – litt dyrere for smakens skyld.
