Om JOH. JOHANNSON KAFFE

Kjent for god kaffe siden 1866

Norges miljøvennlige kaffebrenneri
Norges miljøvennlige kaffebrenneri i Vestby i Viken.

Vi i JOH. JOHANNSON KAFFE vet at våre kvalitetskrav i vesentlig grad har bidratt til at nordmenn er blant verdens mest kaffedrikkende nasjon. Dette er mye takket være merkevarene EVERGOOD og ALI Kaffe. Den posisjonen disse merkene har oppnådd blant norske forbrukere understreker også betydningen av at det er kvalitetskaffe som foretrekkes i Norge. Ved siden av disse merkene kan vi tilby en bredde i sortimentet som vil kunne tilfredsstille de fleste ønsker, krav og behov.

Hos JOH. JOHANNSON KAFFE streber vi alltid etter å gi våre kunder den beste og mest smakfulle kaffeopplevelsen. Derfor stiller vi strenge krav til alle ledd i produksjonen. Gode råvarer, riktig blanding og nøyaktig brenning er en kunst det skal lang erfaring til for å mestre.

En kopp kaffe smaker best når den tilberedes av så fersk kaffe som mulig. Det er derfor vi pakker all vår kaffe i aromabeskyttende emballasje. Når posen åpnes, innenfor datostemplingen, er du garantert at den er fersk og har beholdt den gode smaken du forventer av kaffe fra JOH. JOHANNSON KAFFE.

Hver dag brennes det i gjennomsnitt ca 40 000 kg kaffebønner og pakkes ca. 160 000 poser med kaffe.

Når kaffebønnene får den riktige kjernetemperaturen som bidrar til å få frem den gode aromaen i kaffen, kjøles de raskt ned med vann som fordamper i møtet med de varme bønnene.

Er vinddraget riktig, kjenner du et hint av den behagelige aromaen av ferdig ristede kaffebønner fra Costa Rica, Kenya, Brasil og Colombia. Dette er det et tegn på at et nytt parti med bønner er ferdig ristet og klare for videre foredling.
Og ønsker du å smake kvalitetskaffe fra Etiopia, Nicaragua, New Guinea eller Hawaii, så leverer JOH. JOHANNSON KAFFE også dette – i tillegg til flere andre varianter og merkevarer, som for eksempel GREEN WORLD som er en økologisk kaffe, eller Farmer's Coffee, som er Fairtrade-sertifisert.

Historien

Det hele startet i 1866 da Johan Johannson startet sin importvirksomhet.
Kaffe, sukker og sirup var basisråvarene de første årene. Den gang var det råkaffe i sekker som ble solgt til handelsmenn. De solgte igjen råkaffen videre til sluttbruker som brente og malte kaffebønnene selv.
I 1926 investerte selskapet i den første brennemaskinen, og det ble starten på en prosess hvor JOH. JOHANNSON KAFFE som importør etter hvert tok hånd om hele prosessen på egenhånd, fra råkaffeblandingene, brenning, maling til selve pakkingen.
Selskapet er i dag en betydelig europeisk importør av de ypperste kaffekvalitetene både fra Afrika, Asia og Syd-Amerika.

Posisjon

JOH. JOHANNSON KAFFEs enestående posisjon både i dagligvaremarkedet, på servering og i servicehandelen, er et resultat av flere faktorer. For det første bidrar de rundt 100 medarbeiderne i selskapet til at produktene som leveres, er av meget høy kvalitet.
For det andre har en årelang satsing på råvarer av ypperste klasse, gitt uttelling i form av brukere som setter pris på gode kaffeopplevelser, og for det tredje har selskapet gjennom over 150 år bygget opp en enestående kompetanse på det å behandle råvaren kaffe på beste måte.

Det bidrar til at JOH. JOHANNSON KAFFE i dag produserer en stor andel av kaffen som drikkes i Norge.

Kvalitet

Ufravikelige kvalitetsstandarder sikrer norske forbrukere noen de beste kaffeopplevelsene man kan få. For å bidra til at man også får tilgang til nok kvalitetskaffe i fremtiden, er JOH. JOHANNSON KAFFE medlem av organisasjonen ICP, International Coffee Partners.
Denne organisasjonen er sterkt engasjert i prosjekter som skal bidra til økt lønnsomhet for kaffedyrkere i den 3. verden. Dette innebærer bl.a. å skape fremtidsrettede produksjonsmetoder som gjør kaffedyrkerne bedre rustet til å møte miljøutfordringer.

Et sterkt engasjement for et bærekraftig miljø er derfor også et viktig fokusområde for Norges ledende kaffehus.

Kaffebrenneriet i Vestby sikrer en bærekraftig produksjon av kvalitetskaffe for fremtiden. Bærekraft er synonymt med kvalitet og effektivitet, og er en nødvendig forutsetning for å gi kaffebønder i produsentlandene akseptable levekår.

Kaffe er en fantastisk spennende råvare som kan gi store smaksopplevelser. Men det krever at kaffebønnene behandles på riktig måte gjennom hele produksjonsprosessen frem til forbruker. For oss er det viktig å bidra med kunnskap om hvordan man får de beste smaksopplevelsene med våre merkevarer. Det ønsker vi å bidra til gjennom etableringen av et fagmiljø som er levende opptatt av hvordan man produserer kvalitetskaffe.

Gjennom det skal vi bidra til gode kaffeopplevelser for norske forbrukere i årene som kommer!

Brann- og industrivern

Sikkerhet er viktig for oss i JOH. JOHANNSON KAFFE. Siden vi brenner kaffen med biogass og vi har et trebygg, så er brann- og industrivern fokusområder for oss. Gode sikkerhetssystemer og jevnlige øvelser gjør at vi har god kontroll på risiko. Les mer om vårt arbeid på dette området.

Vi benytter informasjonskapsler

Joh. Johannson Kaffe benytter informasjonskapsler (Cookies) for å videreutvikle og forbedre nettsiden.

Vår personvernerklæring